woensdag 4 juni 2014

Amaryllis verzorgen zonder aarde

Bestel A-kwaliteit amaryllissen bij Bakker. We hebben 1 groei- en bloeigarantie. Geurende rozen of toch haagrozen? We offer our customers a great range of high quality flower bulbs for competitive prices.


Premium quality Flower bulbs from Holland. Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma!

Ook kunt u uw amaryllis planten in een vaas of glazen pot, zonder grond. De amaryllis wordt dan op water in bloei getrokken (zie bovenstaande foto). U heeft daarvoor wel een geschikte glazen vaas nodig, die de amaryllisbol goed vast zet terwijl de wortels in het water hangen. De bol moet droog en schoon zijn voor hij op de schaal of in het glas wordt gelegd.


Op water in bloei trekken is een lust voor het oog. Geniet jij in de winter ook zo van de schitterende amaryllissen? Wij genieten graag mee, stuur een foto van jouw amaryllis naar redactie.


De bloemen kunnen verschillende kleuren krijgen.

De bol heeft mooie bloemen die groeien op een lange stevige stengel. Leg de bollen eventueel voor gebruik eerst een nacht in een emmer water en leg de bloembollen daarna in een mooie schaal. Een amaryllis verzorgen is niet moeilijk, maar mensen zijn niet gewend aan een bloembol die binnenshuis groeit en bloeit. De steel blijft wel korter dan normaal.


Koop de grote amaryllisbol, verkrijg baar in verschillende kleuren, of ga voor de klein bloemige amaryllis Pamela. Deze soort geeft veel stelen met zeker bloemen per steel. Dompel de bollen zeker een uurtje in een bak handwarm. Resultaten van zoekmachines!


Dat moet je zoveel mogelijk voorkomen. Beschadig de bladeren niet, die zijn belangrijk. Uit deze bladeren haalt de amaryllis , via fotosynthese, voeding voor volgend jaar! Amaryllis heeft niet veel verzorging nodig. Het is ook mogelijk om de bol in een pot te planten.


Hiervoor gebruik je best gewone potgrond. Let er wel op dat de bloempot groot genoeg is! Potkluit niet laten uitdrogen, maar ook niet in het water laten staan.


Vergelijkbare zoekopdrachten voor amaryllis planten.

Info over amaryllis planten. De knollen of uien worden in hun rustfase in de late zomer of vroege herfst geplant. Hetzelfde geldt voor het transplanteren van de amaryllis. Na enige tijd is de aarde uitgeput en moet deze regelmatig worden vervangen. In de bol zit zo ontzettend veel voeding dat de bloem daarmee helemaal tot uiting komt.


Wil je met kerst de bol bloeiend hebben is het belangrijk te vermelden dat de bol dan bij de kweker de juiste behandeling moet hebben geha anders kan het erg lang duren voordat er enig teken van leven komt. Het bijzondere van de amaryllis is dat ze groeit uit een bol, net als andere leden van de Narcisfamilie. Oorspronkelijk stamt de amaryllisbol uit Mexico en de Caraïben, maar ze past zich zonder probleem aan aan onze huiskamers. Daar doet ze het prima in een pot met aarde , waar de bol voor een derde bovenuit steekt.


Hoi ,Ik heb een witte amaryllis en die is nu volledig uitgebloeid , wat doe ik nu met de uitgebloeide bloem en met de bol? Ik wil hem graag bewaren tot volgende winter. Ze kan zelfs zonder water of aarde bloeien.


Leg ze op een mooie schaal of verwerk ze in een bloemstuk. Als droge bol in wax – de bollen zijn voorzien van een laagje wax in verschillende kleuren. Zonder dat er water aan te pas komt, bloeit de Hippeastrum zo. Dat is natuurlijk leuk omdat je voor de moeite wordt beloond met een amaryllis die vele jaren schitterend bloeit.


Dat kan zonder aarde in bijvoorbeeld een vaas. Direct uit voorraad leverbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts