maandag 16 juni 2014

Hoe houd ik reigers weg bij mijn vijver

De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment. GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service. U betaalt geen verzendkosten. Op zoek naar contactgegevens?


Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek.

Repareer je apparaat, vervang een onderdeel of accessoire en voorkom E-waste. Vissen in de vijver : hoe hou ik katten en reigers weg ? Een vijver met vissen is een sieraad voor vele tuinen. Het is onspannend om naar te kijken totdat er een reiger of kat naast land.


Je rent erheen om het dier weg te jagen, maar je weet dat het op termijn geen effect heeft. Hoe kun je je vissen dan wel beschermen? Hoe hou ik die reiger weg bij mijn tuinvijver?

De laatste jaren neemt het aantal reigers in Nederland hand over hand toe. Dat lijkt mooi, maar mensen met een mooie tuinvijver hebben er last van, hun vijver wordt leeggevist. De ene methode zal wat meer kosten dan de ander, zowel qua geld als qua inspanning. Kijk welke methode bij jou past en houd die reiger, hoe mooi het dier ook is, uit de buurt van jouw vijver.


Misschien vindt u Poekie van de buren erg lief, maar vind u het wel heel vervelend dat hij de vissen uit uw vijver rooft. Voordat u uw hagelbuks tevoorschijn haalt en daarmee de woede van de buren op uw hals, zijn er een aantal maatregelen die u kunt nemen om Poekie en andere loslopende katten bij uw vijver (en uit uw tuin) proberen weg te houden. Elk jaar zullen nieuwe reigers eens een kijkje willen komen nemen. Toch kunt u wel wat voorzorgsmaatregelen nemen en wil vijverwereld.


Veel mensen zetten een kunst reiger naast hun vijver. Er zijn veel middelen in de winkel te koop die dus niet helpen…. Zij denken dat de aanwezigheid van een soortgenoot andere reigers zal afschrikken.


Een zeer fout idee over het territorium gedrag van reigers. Reigers weg houden van de visvijver. De reiger is een imposante en prachtige vogel maar als vijver - en koi-liefhebbers zien we ze liever niet in de buurt van onze vijver want op hun menu staan ook onze siervissen of koi.


Als uw vijver nog niet is aangeleg kunt u tijdens het ontwerpen van de vijver rekening houden met de reigervriendelijkheid ervan.

Sommige reigers hebben bijvoorbeeld veel liever ondiep water dan diep water. Maak uw vijver dus wat dieper om geen last te hebben van een groot deel van de reigers. Nadeel bij dit systeem is echter dat het vijvernet ook vrij zicht op de vijver wegneemt.


Bij het gebruik van vijvernetten tegen reigers wordt de hele aanblik van uw vijver verpest en is dus niet het systeem waarop menig vijver liefhebber op zit te wachten. Als laatste kunt u denken aan het plaatsen van schermen langs de vijver. Langzaam is de tuin uit zijn lange winterslaap ontwaakt. Overal schiet fris groen uit grond en takken en de tuin bloeit weer! Het tuinjaar begint met prachtige.


Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. U wilt de vijver beschermen tegen reigers. In dit artikel geven wij u. Er zijn meerdere methoden om een reiger aan de rand van je vijver weg te jagen.


Houd er rekening mee dat het een slimme vogel is, die niet voor één gat te vangen is. De meest effectieve maar niet de meest mooie oplossing is schrikdraad. Hoe bescherm ik mijn vijvervissen tegen reigers ? Beste, ik begrijp niet hoe ik padden in mijn tuin krijg.


Een reiger verjagen bij de vijver is bijna noodzaak. Velda introduceert een nieuwe, zeer efficiënte methode om reigers en katten bij de vijver weg te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts