dinsdag 10 juni 2014

Hoogte overkapping achtertuin

Wij bouwen moderne en landelijke overkappingen, benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Denk er wel aan dat een overkapping of carport wel een tijd mee moet, kies dus voor kwaliteit. Niets is zo zuur dat een overkapping of carport na jaar lelijk of zelfs gevaarlijk wordt.


Het is een flinke investering, dus kies voor een goede leverancier.

Een mooie overkapping kan je bijvoorbeeld al kopen bij de praxis. Voor een terras overkapping gelden dezelfde richtlijnen en regels als voor een aanbouw. Om te bekijken of u een vergunning nodig heeft voor uw veranda KLIK HIER Wanneer u twijfelt of u een vergunning nodig heeft voor uw overkapping , kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, om een helder beeld te krijgen voor de door u gewenste terras overkapping.


Binnen de meter zone is de hoogte : a. Buiten de meter zone gelden de volgende voorwaarden: a. Nu willen wij in de achterhoek van de tuin een tuinhuis plaatsen van 2xmeter en een overkapping van 3xmeter. De hoogte van deze bouwwerken zijn gelijk met een hoogte van 2.

De totale bouwoppervlakte betreft 15m2. Nu staat er al een tuinhuis wat afgebroken gaat worden. De regels voor een los bijgebouw of een losse overkapping lijken erg op de regels voor aanbouwen. Verschillen zitten ’m in de maximale hoogte en het maximale oppervlak.


Als u zich houdt aan deze regels voor bouwen in de tuin, hoeft u geen vergunning aan te vragen. Bouw maximaal één bouwlaag op de gron niet op een ander gebouw. Uiteindelijk wil je van de overkapping genieten en niet allerlei problemen krijgen. Een feit is natuurlijk wel dat je met een mooie overkapping tijdens een lange zomeravond dit snel vergeten bent.


Kiest u voor een aanbouw of bijbouw in de achtertuin. Hieronder leest u wat het verschil is en met welke regelgeving u rekening houdt. Wat is het verschil tussen een aanbouw of bijgebouw? Voorbeeld zelf overkapping maken van lariks douglas hout.


Staanders We adviseren bij een overkapping van bij meter voor stuks verticale palen (ook wel staanders genoemd) te kiezen. Waar u zonder overkapping al vroeg in de avond naar binnen moet vanwege de kou kunt u onder uw terrasoverkapping veel langer blijven zitten. Een tuinoverkapping op maat.

U hoeft geen grote tuin te hebben voor het plaatsen van een tuinoverkapping. Een overkapping kan ook in kleine tuinen gerealiseerd worden. Alles hangt af van het ontwerp.


Dankzij onze 3D tekeningen gaat u direct uw droom overkapping zien! Gratis een offerte ontvangen of samen nadenken wat mogelijk is? Test vooraf goed of uw tuinmeubelen inclusief eettafel en stoelen goed passen op de beoogde grootte. Een vierkante of rechthoekige overkapping is eenvoudiger te bouwen dan een overkapping met zeskanten of diverse hoeken er in. Overkappingen shop je eenvoudig en snel op beslist.


En hij komt over de gehele lengte van de achtertuin , van het huis tot de schuur: een kleine 6. Bekijk hier alle montagehandleidingen van terrasoverkappingen en glazen schuifwanden, meetinstructies, prijslijsten, voorwaarden, en andere documenten. Hoogte boeiboord maximaal 0. Valt hij binnen de meter zone, dan mag de overkapping maximaal meter hoog worden zonder vergunning. Het totale oppervlak van en overkapping mag niet groter zijn dan van de gehele afmeting van de tuin. Hierbij kunt u een keuze maken uit variaties in grootte, wanddikte, houtsoort en daktype. Hoe hoog mag een schutting zijn in de achtertuin ? In de achtertuin mag een schutting of een andere tuinafscheiding zoals een muur of heg maximaal meter hoog zijn.


Ik heb zelf ook een kleine achtertuin met een hoge garagemuur aan de achterkant van iets meer dan meter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts