donderdag 19 juni 2014

Zilvervlies insect

Zoals ik schrijf is het beheersen van deze insecten alleen mogelijk als je aan aantal dingen doet. Naden en kieren dicht kitten is daarvan ding, maar je zult zeker meer moeten doen, en geduld hebben om het resultaat te zien. Ik kom deze insecten vaak tegen onder dakbeschot en in spouwmuren. Zilvervisjes hebben een lang en plat lichaam en worden tot mm lang. De voorzijde is rond en het lijf eindigt in een punt.


De kleur van het insect is glanzend grijs (zilver). De eieren zijn ovaal en zijn ongeveer millimeter lang. De kop van het insect loopt breder uit. In het algemeen ziet het lichaam er enigszins als een wortel uit.


Blijf je overlast houden van de insecten , dan kan een chemisch middel nodig zijn. Maar welk bestrijdingsmiddel je ook kiest: als de omstandigheden in huis gunstig blijven voor zilvervisjes of papiervisjes, lost de bestrijding niets op. Het allerbelangrijkste is dus om goed te ventileren.


Ben je ziek en moe van het zien van die slijmerige, walgelijke, smerige kleine insecten in je badkamer, keuken, of nog erger … je slaapkamer? Voor veel mensen is dan de eerste vraag bij zilvervisjes in huis, wat te doen tegen zilvervisjes? Heb je ooit geprobeerd om ze kwijt te raken?


Welke etherische oliën werken het meest efficiënt om de zilvervliesbeestjes, zilvervisjes, papiervisjes en insecten te bestrijden? Etherische oliën zijn 1 puur en hebben een hele sterke geur. In principe verstoort elke etherische olie de geur en smaakvermogen van de zilvervlies beestjes, zilvervisjes, papiervisjes en andere insecten. De insecten kunnen ziekmakende bacteriën overbrengen of allergische reacties veroorzaken.


Klachten die kunnen optreden zijn een loopneus en tranende ogen. Daarnaast kunnen zilvervisjes boeken, behang, muren of kleding aantasten. Het is beslist niet fijn om ze tegen te komen in je huis. Tevens populair voor mensen die de overlast zat zijn en een goede aanpak van zilvervisjesbestrijding willen, zijn de vier elektrische opties die wij hebben.


Deze verjagers voor zilvervisjes maken een ultrasoon gelui wat u zelf niet kan horen maar een schrik is voor deze insecten. De Latijnse naam voor dit insect is Lepisma saccharina. De naam zilvervisjes heeft het insect te danken aan zijn uiterlijk.


Het beestje heeft namelijk een zilverachtige glans op de schubben die het lichaam bedekken, daarnaast glippen ze heel erg snel weg. Het lijf van de zilvervis is plat met zilveren schubben en loopt taps toe (een beetje als een wortel). Daarnaast heeft een zilvervisje vrij grote antennes aan zijn kop en ‘aanhangels’ aan de achterkant. Ze hebben weliswaar zes poten, maar zijn volledig ongevleugeld en hun jongen hebben meteen de vorm van de volwassen dieren.


De meeste insecten hebben vleugels of restjes van vleugels en worden volwassen via een metamorfose van larf tot eindstadium. Een zilvervisje of suikergast is een klein insect dat in veel huizen gevonden kan worden. Het zilvervisje is niet hetzelfde als het papiervisje, maar lijkt er wel sterk op. Ze zijn tot centimeter lang en zijn zilvergrijs tot grijs met een lichte glans.


Ze willen bestrijden zegt veel mee over de bestrijder (en zijn onkunde en vooroordelen) dan over deze bijzondere diertjes. Een weringsmiddel die gebruik wordt bij zilvervisjes zijn etherische oliën. De etherische oliën overbelasten de geur en smaaksensoren van insecten.


Als de zilvervisjes in contact komen met de etherische oliën gaan ze dood. Aangezien de zilvervisjes op basis van geur het voedsel vinden, sterven ze uit of gaan ze weg. Het heeft lange antennes op de kop en lange aanhangels (staartdraden) aan het achterlijf.


Het lichaam van het zilvervisje is tot mm lang en bedekt met zilverachtige schubben. Hier vindt u spuitbussen zilvervisjes spray met chemische insecticiden van Roxasect, HGX en Bayer om zilvervisjes en. Ze brengen in huis schade toe aan boeken, behang en andere (belangrijke) papieren.


Meestal blijft de schade beperkt doordat ze in kleine aantallen leven. Wij hebben ze ook ik gebruik nu een spuitbus van kruidvat tegen kruipende insecten en wespen kost maar euro en kan met de spuit slang goed onder de plinten en gaatjes en een keer spuiten is goed voor tot weken. De naam verwijst naar de glans van zilver op de schubben van de zilvervis. Ze hebben drie draden die staartachtig zijn en twee korte antennes.


De beestjes kunnen lang zonder voedsel (enkele maanden) en worden soms erg oud. Er zijn zilvervisjes die liefst jaar worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts