dinsdag 27 januari 2015

Riet verwijderen sloot

Kwaliteit voor de beste prijs! Bekijk nu ons uitgebreide assortiment sloten. Vandaag bestel morgen aan de slag! Het beste aanbod sloten vind je op beslist. Het gebruik van riet in de vijver (rietfilter), zorgt ervoor dat de waterkwaliteit beter wordt.


Riet verwijderen uit je vijver Het staat natuurlijk wel heel mooi, riet in je vijver of sloot.

Maar het riet wordt echter snel veel te veel. Ieder jaar komt er meer en meer. Je vijver kan helemaal dichtgroeien en het kan ook verder gaan groeien in je tuin of weiland.


Dan is het tijd om riet te gaan verwijderen , maar hoe doe je dat? Het is volop broedseizoen, en als er al geen watervogels hun nesten in het riet hebben, dan biedt het de jongen nu iig beschutting. Verder filtert riet verontreinigingen uit het water. Als je al verwijdert dan zou ik dat spaarzaam doen.


Unsubscribe from Tuin Ontwerpen?

Heb jij een soortgelijke klus? Plaats hem dan op Werkspot. Graag laat ik het riet verwijderen uit de sloot. In de sloot moet het riet verwijderd worden inclusief het grootste gedeelte van de wortels. Het gaat om ongeveer 1meter slootkant waar ongeveer meter riet staan.


De sloot zelf is ongeveer meter breed en goed begaanbaar voor een kraan. Sloot ligt tussen panden in. Esthetisch kunnen er bezwaren zijn, maar het is dus wel degelijk de bedoeling om het riet (en ander onkruid) te verwijderen.


In een hoek van onze moestuin groeit riet , we zijn nu zoveel mogelijk de stengels en de wortels (pff) aan het verwijderen. Iemand tips wat te doen als dat zo ver mogelijk klaar is? Ik dacht: Het gedeelte waar tegels komen, worteldoek eronder om het te verstikken en waar de composthoop komt karton eronder om het te verstikken. Als een perceel aan een grote, brede sloot ligt, een hoofdwaterloop, dient de perceeleigenaar vaak alleen de walkanten te onderhouden. Het midden van de sloot onderhoudt het hoogheemraadschap of een andere instantie.


Wie welke sloot precies onderhoudt en aan wat voor soort sloot uw perceel grenst, is vastgelegd in de Keur en de Legger wateren. Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Onderhoud van de sloot 10.


Welk tuingereedschap gebruik je het best bij onkruid verwijderen.

Vergelijkbare zoekopdrachten voor riet verwijderen. Info over riet verwijderen. Resultaten van zoekmachines. Ik heb er gras op gelegd en dat maai ik steeds, en nu heeft het riet het daar toch écht opgegeven.


Ik ben bang dat zodra ik stop met maaien, het er wel weer zal beginnen te groeien vanuit de sloot , maar nu is het afdoende. Ik verwijder het ook uit de sloot , dat gaat makkelijker omdat daar de wortels niet veel grip hebben in de modder. Dat riet is in hun tuin gegroeid vanuit de singel die grenst aan hun tuin. Het riet is jaren geleden door de gemeente aangeplant.


Zij vinden dat de gemeente verantwoordelijk is en ten onrechte niets doet aan de overlast die zij ervaren. De ombudsman onderzoekt de zaak. Sloten en vaarten moeten onderhouden worden.


Anders groeit de sloot dicht met waterplanten of wordt de sloot ondiep en stroomt het water niet goed door. Het kan zijn dat uw grond onderdeel uitmaakt van een waterkering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts