dinsdag 13 januari 2015

Canarische dadelpalm

Phoenix Canariensis is afkomstig van de Canarische eilanden. Vandaar ook de naam Canarische Dadelpalm. Hij behoort tot de plantenfamilie van Araceae. Het mooie aan deze palm is zijn stoere stam wanneer hij een goede hoogte heeft behaald.


Canarische dadelpalm

Het is al eerder genoem maar de Canarische Dadelpalm is dus ontdekt op de Canarische eilanden. Helaas zijn deze niet zo groot, dus hebben we een groene stip geplaatst op de plek waar de eilanden ongeveer liggen. In het wild kunnen deze jongens wel meter hoog worden en dan hebben ze wel tot 1bladeren bovenin de kruin.


De bladeren zijn 5-m lang, bree kort gesteeld en gebogen overhangend. De deelblaadjes zijn groen, stevig, smal-lancetvormig en V-vormig gevouwen. De naam zegt het al, hij is afkomstig van de Canarische eilanden, maar komt ook veel voor in delen van Afrika. Hij doet meteen denken aan een tropisch oord en zorgt voor een mediterraanse sfeer in uw huis.


Canarische dadelpalm

Altijd al een palmboom in je tuin willen hebben? Deze Canarische dadelpalm komt oorspronkelijk van de Canarische Eilanden en je ziet hem ook steeds vaker in Spanje en Italië. Maar, ook in ons kikkerlandje doet hij het goed.


In een tropisch klimaat kan de palmboom wel meter hoog worden. Ook bij ons zie je ze vaak in de tuin, maar dan wel in een pot. Van oorsprong komt de dadelpalm van de Canarische eilanden, vanwaar ook de toevoeging in zijn naam, ‘canariensis’. Hij is daar wisselende omstandigheden gewen behalve extreme kou. Phoenix canariensis is een ideale palm als kuipplant, mag in de winter in huis gehaald worden.


Strengere winters in Nederlan met langdurig temperaturen beneden de -zijn dan ook funest voor deze plant. De Canarische dadelpalm is een palmboom die van oorsprong uit het Canarische gebied komt. Verder is deze palm hard en kan goed zonlicht verdragen.


Naast een algemene beschrijving en de verzorging wordt ook zijn groei in beeld gebracht. Geen zelfschonende palm, wat betekent dat je zelf de oude en vergeelde bladeren moet afhakken. Een goede toevoeging aan uw tuin voor het heerlijke zomerse gevoel.


Canarische dadelpalm

Houdt van volle zon en kan tegen zoute lucht. De canarische dadelpalm is een imposante, groenblijvende waaierpalm, die als potplant erg geliefd is! De attractieve palm vormt doorlopend nieuwe frisgroene palmbladeren, die aan het einde van de stam een indrukwekkende kroon vormen. Geef de planten een zonnige standplaats in een goed gedraineerde grond. Dit mag zowel in de volle grond als in een pot zijn.


De palm is matig winterhard en kan maximaal rond de graden vorst hebben. Als het kwik verder daalt, is het verstandig om hem in te pakken of binnen neer te zetten. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels.


Dit is een prachtige Canarische dadelpalm die oorspronkelijk afkomstig is van de Canarische eilanden. De palm is klein van formaat en is daardoor zeer geschikt voor in je woonkamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts