vrijdag 23 januari 2015

Liguster boom

Bekijk ons assortiment online. Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Van nature groeit de kroon in een ronde vorm. Snoeit u niet dan kan de boom uiteindelijk meter breed worden.


De liguster (Ligustrum japonicum) is een boom met diep glanzen groen blad wat een mooie sierwaarde geeft in de winter.

De kruinen zijn nogal sprieterig. Er komen aan de liguster (Ligustrum japonicum) mooie, heerlijk geurende, witte bloemen, die later plaats maken voor zwarte besjes. Een sterke boom die op vrijwel iedere grond goed groeit. De liguster is één van de populairste vormsnoei-haagplanten, samen met de klassieke buxus sempervirens, en u kunt deze boom dan ook in allerlei vormen knippen, met de meest fantastische resultaten. Natuurlijk heeft u daar wel enige ervaring voor nodig.


Een liguster wordt erg hoog. Een breedte van 80cm is sowieso wel haalbaar. Hallo, Bij ons in de tuin staat een ligusterhaag die erg breed is uitgegroeid.

In het midden zitten erg veel kale takken, aan de buitenkant wel groen. Waar een boom staat is de heg doodgegaan. Wij willen de boom kappen en daar nieuwe liguster plaatsen. Liguster planten: Het planten van de Liguster Ligustrum is vrij eenvoudig.


De geschikte plantafstand is ongeveer centimeter of tot planten per strekkende meter. Mooie volle struiken zwaar vertakt. Mooi voor een haag die er direct kan staan. Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album.


Om problemen te voorkomen is het belangrijk dat de grond waarin de bomen geplaatst worden een goede afwatering heeft zodat de grond niet te nat is. Het is verstandig goede potgrond te gebruiken en de boom op de juiste diepte te plaatsen. Met een boom moet je de seizoenen volgen.


Een boom heeft een winter rust nodig. Als ze binnen staan krijg je van die lange groene uitlopers die niet verhouten. Voldoende licht in een woonkamer is al een probleem, laat ons dan nog zwijgen over de luchtvochtigheid.


Neen, een boom hoort buiten te staan. De kant-en-klare Liguster is leverbaar in lengtes van 1en 1centimeter. De minimum bestelhoeveelheid is afhankelijk van de lengte van de hagen.

Deze staat per plant aangegeven. Door meer hagen te bestellen profiteert u van mooie kortingen. Bij Haag-Heg kunt u beide soorten Liguster bestellen.


Aan deze liguster komen mooie witte bloemen die sterk zoetgeurend zijn. Liguster is in verschillende maten te verkrijgen op onze. De Liguster is ideaal voor vormsnoei. Ligustrum vulgare (Gewone Liguster ) is een populaire semi wintergroene liguster.


Semi wintergroen betekent dat de Gewone Liguster in strenge winters (een deel van) zijn blad verliest. De Gewone Liguster past prima in landelijke gebieden en bieden een schitterende plek voor vogels om hun nesten te bouwen. De wilde liguster bloeit van juni tot augustus en heeft zwarte besjes, die voor mensen dodelijk giftig zijn, maar door vogels gegeten worden. De bloemen van de wilde liguster hebben een sterke geur.


Bij regelmatig gesnoeide hagen zal de plant echter meestal niet of met slechts enkele bloemen bloeien. De botanische Ligustrum familie ( Liguster ) bestaat uit vele soorten en cultivars (50) met diverse bladkleuren en vormen. De boom is erg sterk en is goed geschikt als Bonsai voor beginners. Bij de Olijfboomspecialist bent u aan het juiste adres voor zeer kwalitatieve Ligustrum tegen een vaste lage prijs. De Olijfboomspecialist importeert.


Liguster of ligustruligusterhaag planten, snoeien liguster , vermeerderen ligustrum, ziektes, soorten liguster ,. Kijk voordat er gesnoeid wordt goed welke takken er weggehaald moeten worden. De structuur van de struik of boom moet goed in balans blijven. Knip oude takken van heesters zo diep mogelijk terug.


Snoei net boven een plaats waar een jonge scheut naar buiten gericht is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts