donderdag 21 januari 2016

Aquarium ph verlagen

De grootste collectie aquariums! Aquariums tegen de laagste prijzen. Shop nú direct op beslist. Bestel nú eenvoudig op beslist. De beste keuze tegen lage prijzen!

Zeewaternieuws brengt het dagelijkse nieuws uit de zeewaterhobby in het Nederlands. Lees nieuwsberichten, reviews, aquariavoorstellingen en interviews met experts. Breed scala aan aquariums voor beginners of professionals, zowel klein als groot. Nu extra voordelig te bestellen bij zooplus. Verlagen : COtoevoegen, filteren met turf, of deels verversen met zuurder water.


Verhogen met basisch water of pH plus. Een pH waarde van is zeer zuur, is het tegenovergestelde. Het verlagen van de pH waarde in uw aquarium � de meest effectieve methoden.

Waarom pH waarde in aquarium verlagen ? Het zal u niet ontgaan zijn dat veel tropische vissen een voorkeur hebben voor zacht en zuur water. Uit de kraan komt in veel Nederlandse en Belgische gebieden nogal hard water. Willen we een aquarium met zacht water en een lage pH dan moeten we er dus voor zorgen dat we dat harde water zachter maken. Waterwaardes voor aquarium Waterwaardes controleren De waterwaardens in aquarium zijn belangrijk voor het in leven houden van tropischevissen en planten. De waardes kunnen gemeten worden met behulp van testsetjes.


Er zijn verschillende testsetjes in de handel. De teststripjes zijn minder nauwkeurig dan druppels. Als je deze video snapt, dan snap je hoe je kan jouw PH verlagen , hoe je moet jouw PH verhogen, wat is een PH crash of PH val enzovoort. Het geeft je ineens een duidelijk beeld van wat producten als PH minus en PH down doen met je aquarium water. Meestal komen deze vragen van beginners en ook daarom vond ik het handig dit eens in een artikel te verduidelijken.


De pH , KH en Cozijn in het aquarium met elkaar verbonden. Verander je één waarde dan gaat een ander mee. Dit zorgt voor zacht water, met zure omstandigheden. Deze omstandigheden zijn ideaal voor garnalen, omdat deze in natuurlijke omstandigheden ook voorkomen in zacht en zuur water. Wij leveren enkel 1 goede kwaliteit bodems, met een lange werkingsduur.


PH De PH -graad geeft de zuurtegraad van het water aan.

Het is belangrijk dat deze waarde stabiel blijft, om beschadiging van de slijmhuid van de vissen te voorkomen. Echter in Nederland ligt de PH meest rond de 5. Voor minder gevoelige vissen is dit geen probleem. De hoeveelheid vrij koolzuur (CO2), dat het water bevat, bepaald de PH -waarde. Veel koolzuur resulteert in een lage PH , weinig of geen koolzuur in een hoge PH.


Of er voldoende COin het water is hangt af van de micro-organismen. Naast een pH waarde tussen de 6. De invloed van de plotse daling van de PH kan een grote invloed hebben op het vissenbestand. De pH ­ waarde geeft aan of het water zuur (onder 7), neutraal (7) oftewel basisch resp. De schaal van de pH waarden is logaritmisch, d. H ­ waarde geeft een maal zo hoog zuur gehalte aan als de pH ­ waarde 7. Het lijkt een hele eenvoudige vraag, maar helaas zijn er zoveel mogelijkheden dat het een flink opzoekwerk online wordt om te weten welke voor jouw aquarium het meest geschikt zal zijn.


Veel vissen komen uit wateren met een lage pH -waarde. Aanbevolen voedingsbodem voor aquascaping, made in Japan. Colombo flora base pro korrel grof: 3-6mm, zwart. In de chemie is pH een maateenheid waarmee je aangeeft hoe zuur of basisch een substantie is.


Vroeger gebruikte ik liter Spa rood voor een aquarium van ongeveer 8liter en dit gaf goede resultaten. Wel oppassen dat je geen al te grote Ph schommelingen krijgt in een te korte periode, dit is dodelijk voor elke vis. Re: PH verlagen (hoe doe je dat) natuurlyk niet azijn is toch ook zuur!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts