donderdag 14 januari 2016

Orchidee uitgebloeid wat nu

Eerder bij ons Vakantie in een Stacaravan gevierd? Profiteer nu tot max extra korting. Keuze uit meer dan 5campings in heel Europa. Boek snel zonder Reserveringskosten.


Camping Orchidea: Kinderbad met glijbanen. De Meeste keuze in Stacaravans, boek nu Zonder Reserveringskosten! Vergelijk meer dan 1bloempotten. De laagste prijs op Beslist. Hoe krijg je een uitgebloeide orchidee weer aan de bloei?


Nadat de orchidee is uitgebloeid en al haar bloemen heeft verloren gaat de plant gewoon in een soort winterslaap. Vanaf nu zet je de plant dan ook op een wat koelere plek dan waar zij normaal de show steelt, je slaapkamer bijvoorbeeld. Stap 1: zorg dat je schaar of mes schoon is.


Een orchidee is vatbaar voor bacteriën. Wat je ook kunt doen, is helemaal niet knippen, maar de orchidee in de badkamer zetten. Haal de droge, dorre, gele bladeren van de plant af en zet hem (liefst voor het raam) in de badkamer. En verder laat je de plant met rust tenzij ‘ie toch helemaal uit gaat drogen, dan zet je ‘m in een half uurtje in een waterbadje (laag water in de gootsteen). Al vanaf dat ik orchideeën heb staan, lees ik op internet verschillende meningen over het knippen van phalaenopsissen als deze zijn uitgebloeid.


Een veel gehoord verhaal is de bloemstengel afknippen boven het 3e oog, maar ook veel mensen spreken van helemaal wegknippen en sommige weer van helemaal niet knippen. Na de bloei kun je hem verzorgen, zodat hij weer opnieuw gaat bloeien. Knip de takjes terug net boven het derde oog en hij zal daar weer een nieuwe scheut geven met nieuwe bloemen. Wat moet ik doen als mijn orchidee is uitgebloeid ? Als de orchidee helemaal is uitgebloeid , knip dan de steel net boven het tweede oog (waar de bloem zat) weg.


Zorg wel dat de schaar goed schoon is, om ziektes te voorkomen. Zet de orchidee op een koele plek (bijvoorbeeld de logeerkamer) en geef haar eens in de week een beetje water. The document has moved here. Om deze situatie thuis te benaderen kunt u het beste een iets ruimere sierpot gebruiken en daar een laagje grind van circa cm.


Dit grind maakt u vochtig en daar zet u vervolgens de plant met pot en al op. Het water zal gaan verdampen, wat zorgt voor een optimaal klimaat. Je wil een orchidee , maar weet niet hoe je die schitterende bloem moet verzorgen?


Of hoeveel water je ze best geeft? Met deze tips hou je de orchidee gezond! Koop een gezonde orchidee. Orchideeën worden vaak in doorschijnende potjes gekweekt, waardoor je dit goed. Dendrobium Nobilis, prachtige witte orchidee Januari.


Wandel naar het strand aan het Lago Maggiore. De kerstboom is weg en het is leeg in huis. Dan volgen er nog een aantal lange maanden voor het weer lekker warm is.


Haal dan nu de Dendrobium Nobilis in huis. Een witte orchidee met vele bloemen die ook nog eens lekker ruiken. In deze blog zetten we een paar basisregels op een rijtje! Zoals we al eerder uitlegden (lees bijvoorbeeld onze blog Waarom orchideeën zulke ontzettende diva’s zijn) heeft je orchidee een gebruiksaanwijzing! Gelukkig zijn ze heel goed binnenshuis te verzorgen, mits je een beetje voorzichtig met ze.


Tulpen, narcissen, hyacinten, blauwe druiven. Hoe kan je de bollen in september opnieuw in je tuin of bloembak zetten? Kortom, wat doe je met uitgebloeide bloembollen?


Wij maken de tuinvideo’s voor Tuinmanieren met heel veel lol en liefde. Mijn Cymbidium is uitgebloeid : wat nu ? Een Cymbidium bloeit één keer per jaar, normaal vier tot zes weken en soms nog langer. De natuurlijke bloei valt tussen september en april.


De plant zal enkele nieuwe scheuten ontwikkelen die in het volgende jaar weer één of meer takken kunnen geven. Als je orchidee uitgebloeid is, breek of knip dan de uitgebloeide tak weg. Je orchidee gaat nu nieuwe scheuten aanmaken. Laat de plant in een warme kamer staan en blijf gewoon water en voeding geven.


Als de nieuwe scheuten ca 10cm zijn, gaat de orchidee de generatieve fase in. Daarbij wordt uit het zicht de basis gelegd voor een nieuwe bloemtak. Het is te zien aan heel wat vensterbanken: orchideeën zijn ongekend populair.


Des te vreemder dat de orchidee nog steeds de hardnekkige reputatie heeft een lastige plant te zijn. Verzorging, tips en weetjes over de orchidee. Goe we weten nu hoe je een orchidee met gele bladeren kunt voorkomen. Maar wat doe je ermee als het al gebeurd is?


Ze hebben ook een heleboel wortels die groeien als kool en die mooi groen uitzien. Tot nu toe doen ze het allemaal heel goed en dus doe ik zo verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts