vrijdag 8 januari 2016

Eucalyptus plant voor binnen

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Hét online tuincentrum met meer dan 10.


Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen.

Azuurblauwe verfrissing en goud zoekende verwennerij. Koala’s zien de eucalyptus als lekkernij, maar ook als je geen koala bent en geen honger hebt, is het een leuke plant. Het verfrissende blad is goed voor de luchtwegen en lekker in de sauna. En natuurlijk is de eucalyptus een beauty voor in huis! Bekend van de verkoudheidssnoepjes en -balsem, maar Eucalyptus is veel meer dan dat.


Deze plant is geschikt voor zowel binnen als buiten. Het is een multifunctionele plant die heerlijk ruikt en ook nog eens erg mooi is.

Typerend zijn de grijsgroene bladeren. Van oorsprong komt deze plant uit Australië. Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze.


Deze eucalyptus verdraagt temperaturen tot graden onder nul. De naam is te danken aan de azuurblauwe bladeren, die ook in de winter aan de plant blijven. Hij is makkelijk te verzorgen en ideaal als kamerplant.


De eigenschappen die hij heeft zorgen voor een verbeterd leefklimaat. Belangrijk bij deze plant is dat hij de lucht filtert van formaldehyde wat ook bij de Ficus ter sprake. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig.


Het groeiseizoen voor deze bomen ligt tussen het midden van de lente en het midden van de zomer. Voeg elke week een vloeibare meststof toe aan het water voordat je de plant bewatert. De beste voeding voor eucalyptus is rijk aan fosfor en arm aan stikstof. Aangezien de planten al snel te groot zullen zijn om ze bij strengere vorst naar binnen te verhuizen, kan ook aanplant in de volle grond overwogen worden. In vochtige veengrond zal de plant het dan wel moeilijker hebben dan in bijvoorbeeld een doorlatende zandgron omdat de groei langer doorgaat, en de twijgen voor de winter minder verhout zijn.


Jonge eucalyptussoorten hebben voldoende water nodig.

De Eucalyptus gunnii groeit goed op verschillende grondsoorten. Naarmate de struik ouder wordt, is de struik beter bestand tegen droogte. Plant de Eucalyptus gunnii op een zonnige tot half schaduwrijke plek in je tuin en zorg voor voldoende beschutting tegen de koude oostenwind.


Je zocht op: Tuininfo (resultaten) Tuinforum (1resultaten). Haal groen binnen met kamerplanten. Plantenbak met rek voor klimplanten. Met kamerplanten geef je niet alleen je eigen sfeer aan je interieur of werkplek, maar haal je ook buiten een beetje binnen. Kies jouw kamerplanten op basis van kleur, eigenschap, grootte of bloem.


Wist je dat een groot aantal planten luchtzuiverende kwaliteiten hebben? Ideaal voor je huiskamer of werkplek. Crea Flora specialiseert zich in planten als Eucalyptus , Agastache, Echinacea en Penstemon.


Daarnaast bieden we uiteraard ook heel wat andere plantensoorten aan. Onze focus ligt vooral op zomerbloeiers en drachtplanten. Een kleurig aanbo warm aanbevolen aan wie op zoek is naar speciale, zeldzame of nieuwe vaste planten. DE BESTE STANDPLAATS VOOR UW EUCALYPTUS. Volle zon is noodzakelijk.


Nooit een Eucalyptus onder hoge bomen planten ! De beide laatstgenoemde verdragen zelfs zilte zeewind. Voor een winderige plek zijn o. Kies meteen een definitieve plek, want later verplanten kan slecht uitpakken. Maar wat is Eucalyptus eigenlijk voor een soort plant ? Eucalyptus globulus oftewel Tasmanische Blauwe Gom is een zeer snel groeiende, altijd groene loofboom met een rechte stam en meestal open, eerst kegelvormige, later afgeronde kroon. In tropische en subtropische gebieden bereikt hij een hoogte van m, in Zuid-Europa hooguit m. Hiernaast heeft de Eucalyptus ook nog eens een heerlijke geur, wat zéker niet onbelangrijk is. Niet voor niets wordt Eucalyptus gebruikt voor verschillende luchtverfrissers en schoonmaakmiddelen.


En wat de plant helemaal leuk maakt, is dat je het op verschillende leuke manieren een plekje kunt geven in huis. In ons assortiment vind je alle populaire en bijzondere plantensoorten voor binnen. Vers van de kweker en gemakkelijk thuisbezorgd. Of je nu groene vingers hebt of juist een makkelijke plant zoekt waar je weinig onderhoud aan hebt, wij helpen je graag de geschikte binnenplanten in huis te halen.


Als u liever niet heeft dat de plant zo groot wordt is snoeien geen probleem. Bovendien blijft u dan genieten van het bijzonder gekleurde blad. Makkelijk in leven te houden en doet het bijna overal.


In de studie van NASA is het de nummer plant met een positief effect op de luchtkwaliteit in je huis. Door deze eigenschappen van klimop is deze plant met name interessant voor mensen die problemen hebben van moeilijkheden met hun luchtwegen, zoals astma-klachten. Hangende moestuin voor balkon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts