maandag 11 januari 2016

Dahlia stekken kopen

Goedkoopste landelijke bezorging in heel Nederland. Top merk Superfoodme Voor slechts EUR 14. Een goede reden om de tuinen eens te bezoeken. Wanneer u onze Showtuin bezoekt, kunt u ter plaatse al onze soorten bekijken en uw keuze maken voor het nieuwe seizoen.


Dahlia stekken kopen

Bestellen u kunt, als particulier, via de shop op deze website. Om dahlia ’s te stekken , moet je eerst de knollen oppotten. Daar kun je mee beginnen van begin januari tot eind maart. In april kan vervolgens het stekken beginnen. Zet de potjes warm weg op ongeveer 20° C. Wij garanderen topkwaliteit, lage prijzen en snelle levering.


Een plaats in de zon verdient de voorkeur. Het eerste jaar werden er uitsluitend stekken gekocht en het tweede jaar werd er begonnen met de stekproduktie. Bij elk thema zijn suggesties te vinden voor bijpasende vaste planten en grassen. Het merendeel van de dahlia ’s wordt verkocht om via de groothandel bij de export terecht te komen.


Om u ook mee te laten genieten van onze prachtige bloemen, bieden wij u de mogelijkheid om deze rechtstreeks online te bestellen. Door hun afkomst (Mexico) zijn ze niet winterhard. De plant verdraagt geen vorst. Plant dus niet voordat het gevaar voor (nacht)vorst geweken is. Hoe en wanneer u dahlia plant leest u hier.


Je kunt een dahlia ook stekken. Van de enkelbloemige zaailingen van dahlia ’s met vrij donker blad kreeg ik uit een roze: wit, roze, bordeauxroo karmijnrood en diverse kleuren geel terug. Ook kun je de dahlia stekken , in het voorjaar als ze boven de grond komen, kun je er jonge scheuten afsnijden, beetje stekpoeder aan de steel en deze in de grond of in een pot planten. Omdat de seizoenen veranderen en wij zowel milde als strenge winters beleven zijn er intussen verschillende methodes om dahliaknollen de koude maanden door te helpen. Koop vanaf april stevige wortelknollen.


Dahlia stekken kopen

Ze mogen al iets uitlopen. Koop nooit zachte of verschrompelde knollen. Koop liever ook geen knollen die in plastic zakken zijn verpakt of die al lange uitlopers hebben.


Knollen die door de kweker vermeerderd zijn door stekken , zijn geselecteerd op gezondheid en soortechtheid. Te koop grote partij rode dahlia knollen. Knollen zijn al meerdere jaren oud en elke knol ziet uit zoals op foto.


Dus online vanaf de bank je dahlia kopen doe je bij dahliaonline. Dahlia bloemen zijn weer in de mode. Hier vindt u ons nieuwste aanbod in één overzicht. De soorten staan ook in de soortgroepen vermeld. Nieuwe en tweedehands Tuin en Terras artikelen kopen en verkopen doe je via Marktplaats.


Tuinmeubelen, grasmaaiers, haardhout, gereedschap. Direct na de laatste nachtvorst kunt u ze planten. Of start eerder in maart met potten in een serre of uw huis. Dan alle grond eraf borstelen en droog en donker wegleggen. Zijn je dahlia ’s uitgebloeid en heeft de plant zaaddoosjes gevormd?


Verzamel dan nu het zaad van de bloemen en verwelkom volgend jaar bijzonder mooie exemplaren. Uit het zaad komt vaak een plant met heel anders gekleurde bloemen dan je verwacht. Je weet namelijk nooit met welk stuifmeel de bloemen van je dahlia ’s bestoven zijn. Lees er alles over op de site van Groei!


Een dahlia planten doe je in mei, geef ze een plek in de. De dahlia is een plantengeslacht die wild voorkomen in Mexico. De oorspronkelijke dahlia ’s zijn kale, opgaande, doorlevende planten met langwerpige knolachtige wortels.


De bladeren zijn zeer verschillend van soort tot soort. De gekweekte dahlia ’s zoals wij die kennen zijn vrijwel zonder uitzondering hybriden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts