donderdag 30 maart 2017

Palmboom inpakken

Bladkroon beschermen en inpakken. De speer van de palm is het kwetsbaarste gedeelte. Hier wordt namelijk het nieuwe blad gevormd.


Als de speer kapot is (speerrot) wordt het erg moeilijk om de palm alsnog te redden. Extra aandacht om de speer goed te beschermen is dan ook aan te raden.

Vooral vocht vormt hier een probleem. Hebt u de palmboom in een bak staan, is het verstandig om de bak aan de binnenkant te bekleden met tempex of noppenfolie, of dit voor een vorstperiode aan de buitenkant van de bak aan te brengen, zodat de kluit goed beschermt is tegen de vorst. Bij goede verzorging zowel in de zomer als in de winter kunt u volop van uw aankoop genieten.


Palmboom kopen en thuis laten bezorgen. Wilt u een palmboom kopen? Door een palmboom van Palmexpert aan te schaffen brengt u een stuk vakantie gevoel en mediterrane sfeer in uw tuin! Zorg ervoor dat er geen langdurig vocht in de bedekking blijft zitten waardoor schimmel kan ontstaan.


Hallo, Ik ben een drietal weken geleden naar Marrakesh geweest en heb daar van een yucca en een palmboom een aantal zaden geplukt.

Ik zou die nu graag proberen zaaien, maar weet nog niet helemaal welke het zijn. Het winterklaar maken van uw olijfboom of palmboom. Een olijf- of palmboom is een mediterrane boom uit het Middellandse zee gebied. Dat wil zeggen dat deze bomen prima in Nederland kunnen groeien, maar in de winter wel beschermd moeten worden tegen de vorst.


De gehele palm wordt zo ingepakt en de als een gesloten zak tot op de grond geeft dit veel isolatie. De samenstelling van dit doek is dusdanig dat het geen water opneemt en blijft ademen, zodat de kern van de palm droog blijft en niet vatbaar is voor schimmels. Hoe je in gaat pakken is mede afhankelijk van hoe koud het wordt , inpakken met jute kan bij temperaturen van -voldoende zijn maar bij een temperatuur van -te weinig bescherming bieden en dat de plant dan alsnog bevriesd. Tips voor optimale verzorging van uw palmboom. Wanneer en hoe moet u palmbomen snoeien?


En hoeveel water heeft u palmboom nodig? Echt prachtige boom en extra snel geleverd vanwege een trouwerij. Wat een mooi bedrijf met mooie producten en leuke mensen. Video instructie voor het bouwen van een eenvoudige maar effectieve winterbescherming voor de palm.


Voor een volledige uitleg hoe het hok zelf gemaakt moet. Het verzorgen van uw palmboom. Of uw Trachycarpus takil, princeps of misschien een vederpalm.

Het inpakken van de pot is dan ook een must. Het best gebruikt u hierbij isolerende materialen, voor de pot mag dat ook plastic (bv. noppenfolie) zijn. Het bovengrondse deel mag echter niet luchtdicht ingepakt worden. De plant verdampt immers nog steeds vocht. Bij luchtdichte materialen zal de condens het omgekeerde effect hebben.


Pas overigens op met het inpakken van de palm, daar kan deze palm slecht tegen. Indien hij al langer buiten staat dan enkel het afgelopen seizoen kan hij best nu nog aangeplant worden. Heeft u hem echter pas sinds dit voorjaar dan wacht u inderdaad beter met aanplanten.


Zet de palm voorlopig tegen de gevel zodat hij al een stuk meer beschut staat. Het terugsnoeien van delen van het blad zou enkel maar leiden tot het verlies van dat blad. Juist wanneer de palm het zo hard nodig heeft.


Wil je toch de verdamping inperken dan is het belangrijk dat je tijdens het transport het blad afdekt. Tevens zou je bij felle wind de bladkroon tijdelijk kunnen inpakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts