woensdag 15 maart 2017

Citroenboom

Ik begrijp natuurlijk dat niet iedereen een kas heeft. Citrusbomen zijn geen makkelijke planten. Ze moeten op de juiste manier gehouden worden om de plant mooi te houden en om lekkere citrusvruchten te kunnen oogsten.


Dit gebeurt veelal in het Noorden van Italië. De Meyer citroenboom kan in.

Door regelmatig te snoeien blijft de boom in model en het bevorderd de groei. Citroenbomen zijn er in allerlei maten. De hoofdbloei vind plaats in het voorjaar. Er groeien dan tegelijkertijd bloemen en vruchten aan de plant.


De oogstperiode van de vrucht is tijdens de herfst en winter. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. Na minuten in -graden Celsius te hebben gestaan kan een citroen of limoen plant al erge schade oplopen of zelfs dood gaan.


Vooral wanneer je een citroenboom of een limoenboom bezit is binnen overwinteren de beste optie.

Velen weten niet dat het mogelijk is om een citroenboom binnen te laten groeien, net zoals andere planten. Geniet van dit fruit, dat zo goed voor je is. Citrusplanten gedijen in ons klimaat prima als kuipplant. Met de juiste verzorging kunnen ze zelfs vruchten vormen. Bevrucht je citroenboom handmatig.


Door de boom binnen te houden belet je dat deze door bijen en andere insecten wordt bevrucht. Sommige bomen kunnen vruchten produceren zonder bevrucht te zijn, maar bevruchting vergroot de kans op een rijke oogst aanzienlijk. Doe dit bij voorkeur ‘s morgens vroeg.


Online een citroenboom kopen. Staat een citroenboom kopen op uw verlanglijstje om uw interieur of terras van een trendy uitstraling te voorzien? U kunt bij ons eenvoudig online een citroenboom bestellen in diverse soorten en maten. De citroenboom geldt vandaag de dag als hippe kamer- en buitenplant. Kan ik een citroenboom laten groeien uit een pit?


Daarom is (net als bij alle fruitsoorten) enten de enige manier om citroenrassen in stand te houden. Onze Sinsaasappelboompjes zijn goed in potten te kweken en kunnen vanaf eind april tot eind september buiten staan. In mei zijn de vruchten bijna wit van kleur en blijven dat ook.

De vruchten in de zomer groeien van juli tot september en zijn groen. In Nederland zal een citroenboom in principe niet in de volle grond gezet worden hij zal altijd in een pot staan daar de boom ’s winters wegens vorst naar binnen moet. Bij de citroenboom verzorging hoort natuurlijk ook het snoeien van de boom. Dit is vooral belangrijk als je het boompje compact wilt houden, omdat je hem bijvoorbeeld op het balkon hebt staan. Een citroenboom snoeien doe je in het voorjaar.


Citrus fruit te denken aan Kiwi, citrus en vijg is online te bestellen in onze webshop of te koop op onze kwekerij bomenenzo. Zelf bestuivende kiwi Jenny , Citrus. Bij volledig volle zon in het voorjaar en de zomer is het verstandig om de boom na een tijdje in de schaduw te zetten, anders kan het blad verbranden. Plant de citroenboom in voedingsrijke, vochtige bodem en in een ruime pot.


Twintig graden is beslist te warm om een citroenboom te overwinteren. Zoek of creëer ergens een plaats met voldoende licht en waar het zeker niet vriest. Ingepakt buiten of in een koude serre zal die plant dat niet overleven. Citrus limon, een uit China afkomstige boomsoort waarvan de citroen de vrucht is Deze boomgaard staat vol met citroenbomen. Wil je zelf citroenen kweken, dan heb je de keus uit een citroenboom of een citroenstruik.


Beide gewassen hebben dezelfde verzorging nodig, enkel de hoogte en de grootte van de oogst wijken af. De citroenplant staat het liefst op een beschut plekje en is niet winterhard. Mag ik de bladeren van de citroenboom nat maken ? En om de hoeveel dagen moet ik de citroenboom water geven ? De kleurrijke vruchten geven de buitenruimte allure.


We hebben twee maten: u kunt kiezen uit middelgrote bomen en de grotere variant. Heeft u een vraag over een citroenboom ? Stel uw vraag dan aan onze boomspecialisten. De Olijfboom Specialist levert regionale olijfbomen uit de Pyreneeën, gecultiveerde winterharde olijfbomen, bonsai olijfbomen en Toscaanse olijfbomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts