donderdag 25 mei 2017

Bramenstruik

In juni bloeit de bramenstruik met talrijke witte of iets roze bloemen waarna de vruchten zich ontwikkelen. De bramenstruik is een plant met grote groeikracht en een vaak enorme opbrengst. Dat stimuleert de plant om nieuwe jonge scheuten, soms uit de gron te zetten. Alleen de gekweekte soorten kunnen nog wel eens een beetje invriezen bij een strenge winter.


Gebruik bij het planten van de bramenstruik tuinplantengrond voor een.

Braam is het plantengeslacht met de wetenschappelijke naam Rubus. Het is ook de naam van de vruchten van enkele belangrijke vertegenwoordigers van dit geslacht. Van één bramenstruik die goed gelei gesnoeid en verzorgd is kun je wel tot kilo bramen plukken (mede afhankelijk van het ras, de standplaats en het weer). Misschien helpt je dat te bepalen of je één of meerdere struiken wilt. Bedenk daarbij ook wat een braam nodig heeft: minimaal meter maar liever nog meter ruimte in de breedte.


Als je de scheuten van bramen niet regelmatig aanbindt dan wordt het inderdaad een enorme wirwar. Deze loopt dan in het voorjaar vanzelf weer krachtig uit. Die wortelstokken moeten in toom worden gehouden, anders lopen ze de hele tuin door.

De scheuten kunnen wel meter lang worden. Dit betekent dat u de braam. Jumbo is een krachtig groeiende, gezonde bramenstruik. De productie is hoog, en de bramen zelf zijn zeer groot en hebben een goed aroma. Waarom staat deze dan niet op nummer één?


In dit artikel leer je hoe je het snoeien aanpakt! Opvallend vaak krijgen wij de vraag hoe bramen gesnoeid moeten worden. Dit komt waarschijnlijk omdat onze bedrijfsnaam Braam Tuinen is. Zoekmachines verwijzen u dan.


Al deze struiken kunt u gemakkelijk online kopen bij Tuinplantenwinkel. De planten worden altijd in pot geleverd en zijn het hele jaar door te planten. Met behulp van (bijvoorbeeld) koffieprut kun je het stikstofgehalte van de bodem verhogen. Een bramenstruik met gele bladeren heeft meestal een stikstoftekort.


Gele vlekken zijn een indicatie dat de bramenstruik lijdt aan het ‘blackberry calico virus‘ (BCV) of het ‘bushy dwarf virus‘ (RBDV). De natuur, en zeker die bij ons in de winkel, is er voor iedereen. Daarom ontvangen wij jou met plezier en word je met toewijding verder geholpen.

Hallo, ik heb net stekjes van een braamstruik in twee potten met zaai- en stekgrond gezet. Nu heb ik gelezen dat je de potten het beste. Op deze foto zie je de bramenstruik in de herfst. De takken die je moet snoeien zijn te herkennen aan de restjes bramen en aan het blad dat al dor wordt. Bramenstruik snoeien in de herfst.


De nieuwe scheuten zijn nu nog sterker, met groener blad en zonder vruchtresten. De kelk is grijs of groen met een witte rand. De vijf kroonbladen zijn smal langwerpig tot breed. Na de oogst tot aan het begin van de winter kunt u snoeien. Snoei hierbij de oude takken weg waar vruchten aan hebben gegroeid.


Door het snoeien zorgt u ook voor meer licht op de takken en de heerlijke vruchten. Je kunt de bramen die nu aan de struik groeien nog rustig allemaal plukken. Laat de nieuwe scheuten die nu groeien vooral ongemoeid en knip deze zeker niet weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts