woensdag 3 mei 2017

Rood siergras

Coolblue: Alles voor een glimlach. Specialistisch advies nodig? Collectie bestaande uit plant siergras “Indian Summer” en planten siergras “Red Baron”.


Dit nieuwe statige siergras “Indian Summer” zorgt voor een groots effekt in uw tuin. Redelijk winterhard siergras met groen-rode bladeren die in de loop van het jaar steeds roder worden. De plant breidt zich elk jaar wat uit met dunne wortelstokken en bloeit hier niet.

Geschikt voor aanplant in een groep in de zon of halfschaduw. Snoei terug in het vroege voorjaar. De hoogste kwaliteit Rood siergras bij Tuincentrum. De specialist in Rood siergras Gratis bezorging vanaf 5- Deskundig advies van specialisten.


Ze komt laat op en lijkt eerst een gewoon, wat traag gras met fel rode punten. In groepen maakt het strijklicht van het najaar haar fenomenaal. In de zomer wordt de hele plant al snel lichtgevend rood.


Voor niet te droge rijke liefst licht zure grond. Want siergras is er ook in een – misschien een beetje vreemde – zwarte kleur: de Japanse slangenbaard.

De laatste jaren zien we dit plantje in steeds vaker terug, zeker in moderne strakke tuinen. Het zorgt voor een mooi contrast met andere beplanting, groen blad komt naast dit zwarte gras namelijk super mooi uit. Rood liefdesgras (Eragrostis spectabilis) Een buitengewone vaste plant met een grote sierwaarde is dit ong. Van juli tot oktober gloren de rode aartjes die steeds intenser van kleur worden naarmate de bloeitijd vordert. Er zijn ook wintergroene soorten.


Siergrassen kopen bij Directplant. Ben je op zoek naar een opvallende kleurverschijning voor in je tuin? Deze grassoort wordt ook wel Japans bloedgras genoemd. Het blad is lang en smal en loopt groen uit met een rood puntje.


Tijdens het seizoen kleurt het blad van steeds dieper rood tot een uiteindelijke bloedrode kleur. Zet het siergras in grote groepen, dan komt het siergras beter tot zijn recht. Ook kunnen ze prima in potten staan.


Plant het siergras altijd in een goede luchtige grond zoals tuinplantengrond en het liefst in halfschaduw. Je snoeit de meeste siergrassen in het voorjaar zodat ze weer opnieuw uitlopen. Molinia of pijpestrootje: een vrij hoog en toch smal siergras met mooie halmen voor op arme bodems. Pennisetum of lampepoetsersgras: zeer gekend vanwege de vaak in bloemstukken gebruikte decoratieve lange bloempluimen.


De bladeren zijn smal en krullen aan het eind. Wat het meeste opvalt aan siergras Carex Buchananii is de kleur van de bladeren.

Deze is roodbruin en wordt het mooist als de plant in de zon staat. Rode Zegge groeit op iedere grondsoort maar heeft een voorkeur voor goed gedraineerde grond. Op een plek met te veel schaduw kan Pennisetum vergelen. Het gras groeit uitbundig in normale tuingron als die maar goed doorlatend is. De in ons siergras soorten assortiment opgenomen siergrassen zijn zeer goed winterhard.


Voor een aantal siergras soorten zoals Cortaderia, Pennisetum, en enkele Miscanthussoorten bijv. Draagt in de late zomer zilverachtige pluimpjes. Verlangt een zonnige standplaats. De meeste siergrassen doen het goed in een bemeste en vochtige grond.


Als het siergras een bodembedekker is, kan die het onkruid onderdrukken. Dat scheelt weer in onderhoud. Eind februari kan je siergras snoeren. Tot slot wil ik hier ook nog even kort twee siergras ‘look-alikes’ beschrijven. Liriope (leliegras) en Ophiopogon (slangebaard) zijn twee planten die vaak met siergras verward worden maar het absoluut niet zijn.


Beiden hebben ze grasachtige, slanke bladeren waardoor ze, vooral wanneer ze niet bloeien, zeer goed op siergras lijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts