dinsdag 23 mei 2017

Dieffenbachia bruine bladeren

Dieffenbachia bruine bladeren

Gele bladeren is een teken van te veel licht. Wanneer de basis van de stam zacht aanvoelt duidt dit meestal op wortelrot. Ook bruine of gele bladranden zijn een teken is dat hij te veel water ontvangt, verminder in dit geval de watergift.


Met z’n mooie getekende bla kleurrijke karakter en luchtzuiverende eigenschappen steelt deze plant de show in huis of op kantoor. Tijdens de groeiperiode, van maart tot september mag er elke week gegoten worden, de kluit mag een beetje vochtig blijven. Als de kluit helemaal opdroogt gaan de bladeren bruine randen vertonen. Gieten met lauwwarm regenwater, of ontkalkt water is ideaal. Teveel zon zorgt voor bruine randen op de bladeren of bladeren die geel kleuren.


Deze verkleuringen kunnen er echter ook op duiden dat er teveel water gegeven wordt. Verminder in dit geval de watergift. Zo heb je altijd een uniek exemplaar in huis. Wat kan ik het beste doen.


Dieffenbachia bruine bladeren

Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen. Wacht nog even met je plant in de groencontainer te kieperen. De oplossing is vaak simpel. Op de bladeren beginnen te grote witte vlekken verschijnen.


Als de plant groeit met meer dan twintig graden, zet het dan op vochtig zand of een speciale vochtige turf. Vergeet niet het periodiek dieffenbachia douche - het schoon van stof bladeren. Zoals bij elke plant, dieffenbachia behoeftenvoeden.


Voorkom daarom inname of contact met open wondjes. Maar vooral de opvallende bladtekening springt in het oog. Dieffenbachia White Etna is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.


Een reputatie die ze vooral dankt aan haar bescheiden maar niettemin fraai gekleurde bladeren. Waar zou dit aan kunnen liggen? Ik geef hem een keer in de week water, de kluit is lekker vochtig maar niet nat en hij staat op een mooie lichte plaats.


Ik stook nooit zo hard namelijk. Bij voorbaat dank voor eventuele reacties. De dieffenbachia kopen bij Fleurdirect. Het is een plant met een gevaarlijk sap.


Ondanks de grote bladeren , is de dieffenbachia een plant die niet vol in zon geplaatst moet worden. De bladeren zullen gelijk aangeven wat er mis is met het licht en is het voor zij die de plant voor het eerst in huis halen, in de eerste instantie dan wel even uitproberen welke plek het best aan de plant gegeven kan worden. Door de warme luchtstroming die uw verwarming geeft, verdroogt de plant sneller, waardoor de deze kans maakt op bruine bladranden.


Een plek met een relatief hoge luchtvochtigheid (- ). Geef in dit geval minder water. Planten kunnen na verloop van de tijd bruine plekjes aan de randen van de bladeren krijgen. Bij een teveel aan zonlicht zullen de bladeren wat geler worden. Dat komt door teveel aan kalk in het water. Ook water uit de strijkbout en de waterontharder is kalkvrij en dus bruikbaar voor de kamerplanten.


Als bruine bladpunten ontstaan, is dit een teken van gebrek aan water of een te lage luchtvochtigheid. Geplaatst op Hebt u een tijdje geleden prachtige kamerplanten aangeschaft die uw interieur een mooie groene uitstraling geven, maar wordt die groene kleur wat minder? Bruine of gele bladeren , wat nu?


Dan vraagt u zich misschien af wat u hieraan kunt doen. Een tekort aan voedingstoffen kan er dus voor zorgen dat bladeren verkleuren en uitvallen. Nadat je hebt gecontroleerd op ziektes en niks hebt gevonden kan je proberen om de plant wat extra voeding te geven en de potgrond te verversen. Bladeren verkleuren op verschillende manieren aan de hand van de voedingstof waar ze tekort van hebben.


Raadpleeg een arts indien u in aanraking komt met het sap van de dieffenbachia. In het voorjaar kan de plant extra groene kamerplantenvoeding gebruiken. Voedt de plant niet in de herfst en de winter. Indien de print op de bladeren vervangen of groen worden, heeft de plant meer licht nodig.


Bij gele bladeren is er juist sprake van te veel licht. Deze plant niet op een donkere plaats zetten, aangezien de bladeren dan groen verkleuren! Te droge lucht en tocht vermijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts