vrijdag 19 mei 2017

Paulownia tomentosa

It is an extremely fast-growing tree, and is a persistent exotic invasive in North America. Paulowniaceae, native to central and western China. Bekijk de beschikbaarheid van deze boom in onze webshop. De takken van deze bloesemboom zijn dik een grijs, en worden op later leeftijd hol. Hierdoor is deze sierboom windgevoelig en verlangt een beschutte standplaats.


The paulownia survives fire due to the ability to regenerate roots, and very fast growing vessels.

It tolerates pollution and does not require fertile soils. For this reason it works ecologically as a pioneer plant. It is a fast-growing, deciduous tree that is primarily grown for its profuse spring bloom of foxglove-like flowers and its large catalpa-like green leaves.


In het voorjaar voor het blad verschijnen de violetblauwe geurige bloemen. De hartvormige bladeren zijn groot en lijken op het blad van de Catalpa. Hij verlangt een warme plaats in de tuin, beschut van koude wind.


Een bijzondere, Chinese boom, die behoorlijk winterhard is in ons lan zeker naarmate de boom ouder wordt. De teelt in een grote pot of.

Ze hebben een lange, hete zomer nodig om de mergrijke takken te laten afrijpen, waardoor winterhardheid en bloeirijkdom worden versterkt. Gratis bezorging vanaf 5- Deskundig advies van specialisten. Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen. Athens, OH: Ohio University.


Come si riproduce la paulownia tomentosa. La paulownia tomentosa si può riprodurre per sia sessuata, quindi da seme, o per via vegetativa (talea). La riproduzione da seme è consigliata soprattutto per le piccole coltivazioni, finalizzate più che altro all’uso ornamentale. I semi si trovano facilmente nei negozi. Por lo tanto suele ser plantado en avenidas, jardines y parques abiertos bien sea para delimitar caminos o proveer sombra.


Deze bomen worden geteeld om hun fraaie blad en de vingerhoedskruidachtige, blauwe voorjaarsbloemen. Het blad van deze boom kan 30cm worden en bij jongere bomen zelfs nog groter! De grijze stam is glad met in de kroon dik uitstaande takken. De boom draagt eivormige bruine vruchtjes en heeft violette trompetvormige bloemen die lekker ruiken.


De Anna Paulownaboom is een relatief snelgroeiende boom met brede, grijze uitstaande dikke takken. De takken worden op later leeftijd hol waardoor deze sierboom windgevoelig is en een beschutte standplaats verlangt. Tuttavia, essa predilige una terra sciolta e ricca di sali minerali, indispensabili per la sua crescita e il suo sviluppo.


La moltiplicazione può avvenire mediante normale semina o talea.

Het is geschikt voor palen en balken in de bouw en een bron van houtskool. De stikstofrijke bladeren zijn een goed voedergewas en de wortels voorkomen bodemerosie. De boom kent zijn oorsprong in China en heeft de naam te danken aan Anna Paulowna van Ruslan echtgenote van Koning Willem II. Het is een snelgroeiende boom die een totale hoogte van gemiddeld meter kan bereiken. Bladstelen zijn 18cm lang en behaard.


Verwarmend zijn de harten die de boom in overdaad vormt om zijn aanbidders te beschermen tegen de brandende blikken van het hemelse vuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts