woensdag 17 mei 2017

Lieveheersbeestjes in huis

Informatie over vochtbestrijding. Elk vochtprobleem lossen wij op. Gratis en vrijblijvende offerte. Uitermate geschikt voor hoger opgeleiden door eigen unieke methode.


Vraag naar uw herstelprogramma op maat.

Voorkom dossiervorming door veel privacy. Lieveheersbeestjes kun je gewoon in je huis laten overwinteren. In het voorjaar vliegen ze vanzelf weer naar buiten. Heb je ze liever niet in je huis ? Dan kun je het beste alle gaten en kieren goed docht maken, vóór dat de lieveheersbeestjes een overwinterplek opzoeken.


Van lieveheersbeestjes afkomen. Toch kunnen deze insecten erg vervelend zijn en veel ongemak opleveren wanneer ze je huis in groten getale. Dat beweert Vincent Kalkman van EIS Kenniscentrum Insecten.

Normaal kruipen ze vanaf september in hoekjes en spleten om daar te overwinteren, maar door de warmte van de afgelopen dagen zijn ze weer actief geworden. En dan zie je dus ineens al die beestjes in huis kruipen en vliegen. Kalkman deed de afgelopen jaren landelijk onderzoek naar de aanwezigheid van lieveheersbeestjes in Nederland. De Aziatische is verreweg de meest voorkomende soort in Nederland.


Die heeft een voorkeur om in huizen te overwinteren. LIEVEHEERSBEESTJES EEN PLAAG? Lees over de herkomst, in huis , schade, maatregelen en melden! De afgelopen periode komen via het forum en via directe meldingen veel vragen binnen over grote aantallen lieveheersbeestjes die in huis voorkomen en som als overlast worden ervaren. In het najaar kunnen lieveheersbeestjes soms met wel honderden tegelijk een huis betrekken.


Het gaat vaak om het veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje die in de jaren ’in Nederland werd ingevoerd ter “natuurlijke”bestrijding van bladluizen. Iedereen kent wel het lieveheersbeestje. Vooral de rode met zwarte stippen is alom bekend.


Maar er zijn nog veel meer soorten lieveheersbeestjes. Zo zijn er ook gele met zwarte stippen, zwarte met rode stippen en nog héél veel meer. Huisje voor lieveheersbeestjes , van FSC vurenhout met zinken dak. Het lieveheersbeestje is de natuurlijke vijand van bladluizen.


Hang het huisje dus in de buurt van planten die hiervan te lijden hebben, zoals rozen.

Een huis zonder eten is immers niks en eten zonder schuilplaats vaak ook niet. De bedoeling was dat het de bladluis in de kassen zou opeten. Het beestje zou niet uit de kassen kunnen ontsnappen, zeiden ze.


Maar dat gebeurde dus wel, en inmiddels lopen er enkele tientallen miljoenen Aziatische lieveheersbeestjes rond in de Nederlandse natuur. Wat doen ze in mijn huis ? Larven van lieveheersbeestjes eten meer bladluis dan de volwassen lieveheersbeestjes omdat ze nog moeten groeien en ontwikkelen tot volwassen kevertje. Bij het gebruik van de juiste hoeveelheid larven van lieveheersbeestjes ben je na twee tot drie weken verlost van je bladluis. We leveren larven van het tweestippig lieveheersbeestje.


Sommige soorten zijn zeer beken omdat ze algemeen voorkomen, bijvoorbeeld het zevenstippelig lieveheersbeestje (Coccinella septempunctata). Zij kunnen wel 1bladluizen per dag opeten. Een goede reden om het de lieveheersbeestjes in de tuin naar hun zin te maken. Om deze mooie, nuttige insecten naar onze tuin te lokken kun je gebruik maken van deze zeer decoratieve, veilige en droge nestkast.


De lieveheersbeestjes zullen dit huis gebruiken voor overwintering en als schuilplaats. Dat is voor de lieveheersbeestjes niet anders. Zij overwinteren bij ons in huis in kleine spleetjes.


Ze mogen nog zo schattig zijn, niemand wil zo’n zwerm in huis. Lievelingsstekje Vooral Aziatische lieveheersbeestjes kunnen in grote zwermen voorkomen, zeker nu het kouder wordt. In de winter zitten lieveheersbeestjes soms wel met honderden tegelijk in je huis of bedrijf. Het barst hier ook van de aziatische lieveheersbeestjes , in ons huis dat aan het bos staat.


Duizenden komen elke winter binnen en vooral als ze nog rond aan het lopen zijn zijn ze erg irritant en kom je er vaak mee in aanraking. Dit jaar is er ook nog de Bladpootwants uit Amerika bij gekomen. Daar heb ik er vandaag ook al van opgezogen. Ze doen als het goed is niemand iets aan.


Maar toch is het begrijpelijk dat je liever geen hele familie in je huis wil. Ze ruiken niet altijd even lekker. Daarbij wil je niet het risico lopen dat je twintig lieveheersbeestjes per ongeluk doodt als je even op de bank neerploft.


Zorgen hoef je je niet te maken over de insecten. Volgens Kalkman zijn de beestjes niet gevaarlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts