woensdag 24 mei 2017

Steenmarter overlast

Deze mooie marterachtige kan veel schade en ellende aanrichten, vooral bij vogelliefhebbers en pluimveehouders. Maar ook mensen zonder huisdieren kan hij behoorlijk lastig vallen. De steenmarter zorgt op steeds meer plaatsen voor overlast en drijft velen tot wanhoop. Specialist in overlast bestrijding op gebied van steenmarters in uw omgeving.


Jansen of Lorkeers plaagdierbeheersing.

Gevestigd in Nijverdal helpen wij particulieren en bedrijven om overlast van de steenmarter zoveel mogelijk te doen beperken of stoppen voornamelijk in huizen en gebouwen. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook bunzingen, wezels, fretten enz. Hij heeft een witte keelvlek, in tegenstelling tot een boommarter die een geelachtige keelvlek heeft.


Het kan dus lange tijd duren voordat u hun aanwezigheid opmerkt of vermoed. Steenmarters zorgen niet altijd voor overlast. Probleemdieren doden of verplaatsen is geen oplossing en is zelfs verboden.


Bestrijding is nutteloos omdat met het doden van een dier een geschikt territorium vrijkomt dat heel gauw wordt ingenomen door een andere exemplaar. Han Brinkcate weet alles van steenmarters en biedt u diverse oplossingen bij bestrijden overlast.

Wat kunt u doen bij schade aan auto, overlast in huis, of tuin steenmarteronvriendelijk maken. Een steenmarter is een roofdier en eet eigenlijk alles. Schade en overlast van een steenmarter.


Meestal gaat het dan om kleine dieren zoals muizen, vogels, ratten en konijnen. U mag alleen steenmarters verjagen, want ze bestrijden met gif, vangen of doden is verboden! Vanwege de bescherming neemt hun aantal echter wel weer toe, waardoor de kans op overlast door steenmarters ook toeneemt.


Als de steenmarter eenmaal binnen is kan deze vaak makkelijk tussen het dak en de spouw rondlopen. Heeft u overlast van steenmarters ? Wij maken de woning afdoende dicht, zodat steenmarters niet meer in de woning kunnen nestelen. Dit succes heeft ook een keerzijde. Want door zijn gedrag kan de steenmarter overlast veroorzaken. Het is een uitdaging hoe hiermee om te gaan.


Op deze themapagina is informatie te vinden over het samenleven met steenmarters. Voorkom overlast van steenmarters , door het gebruik van verjagers voor de afweer van marters. Was het vroeger een dier van het boerenerf, vandaag de dag is het een echte dorpsbewoner geworden, die zich ook nog explosief heeft vermeerderd.


Beter is het om te voorkomen dat er marters in uw huis komen en, als ze er toch zijn, ze op een diervriendelijke manier te vangen of verjagen. Dit komt om dat het in ons land een beschermde diersoort is.

Eigenlijk ben je al gauw in overtreding door een steenmarter simpelweg te weren uit je leefomgeving. Echter worden kleine aanpassingen nog gedoogd. Ook wij van steenmarterbestrijding.


Overlast van een steenmarter in huis. Naast het lawaai en gerommel wat u van de steenmarter hoort, hebt u ook last van de uitwerpselen van steenmarters in huis. De mest en de urine van de steenmarter geven een behoorlijke stankoverlast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts