vrijdag 19 mei 2017

Anthurium verpotten

Anthuriums laten bezorgen? Profiteer van onze tijdelijke week aanbiedingen. Zet de anthurium plant in een plantenbak waarvan de diameter minimaal twintig procent breder is dan de vorige. Gebruik hiervoor speciale anthurium potgrond.


En als je dan toch bezig bent, meng dan meteen een beetje anthuriumvoeding door de potgrond.

Zo kan zij weer even vooruit! Verder heeft de anthurium bijna geen. Doe dit bij voorkeur in de lente, omdat in deze periode de plant zich sneller kan herstellen bij eventuele beschadigingen van de wortels.


Je kunt de plant ook direct na aanschaf verpotten. Is jouw anthurium te groot geworden voor de pot, dan is verpotten een goed idee. Zet haar in een plantenbak waarbij de diameter minimaal twintig procent breder is dan de vorige en gebruik hiervoor speciale anthurium potgrond.


Door verwelkte bloemen en oude lelijke bladeren weg te knippen, bespaar je de plant energie.

En die energie kan ze vervolgens gebruiken voor het maken van nieuwe bladeren en bloemen! Als de anthurium te groot is geworden voor haar pot, dan kun je de plant verpotten. Alles over de verzorging van een anthurium , ook wel flamingoplant.


Bekijk het overzicht en lees handige tips en adviezen. Een kamerplant verpotten kan het beste in het voorjaar. De kamerplant krijgt in deze periode meer energie door de toenemende temperatuur en lichtintensiteit.


Hierdoor vormt de kamerplant snel nieuwe wortels. Heb je een kamerplant in de winter aangeschaft en je wilt de plant toch gelijk verpotten ? Het bla wit- en roze- geader valt wel op. De plant gedijt alleen in een warme kas met vochtige lucht. Het beste is een plek aan een oostelijk of noordelijk raam.


Zoniet krullen de bladeren op en kleuren ze stilaan. Anders kun je volgend jaar weer aan de slag. Vul het oude grond met speciale anthurium potgrond aan, waar je een beetje anthuriumvoeding doorheen mengt.


De ideale periode hiervoor is de lente, of wanneer de plant net is aangeschaft. Voor iedere gelegenheid de mooiste bloemen.

Leuk om te krijgen én leuk om te geven. Plant de Flamingoplant liefst in goed doorlatend grondmengsel waardoor je Sphagnum mengt. Verpot de plant elke twee jaar.


Tijdens het verpotten verwijder je waar mogelijk de oude grond en vervang je deze door nieuwe. Of koop speciale anthurium potgron waar dat al voor je is gedaan. Behandel de wortels van de anthurium niet al te grof en druk de grond ook niet al te stevig aan.


De binnenplant pas in elk interieur, wat hem een reputatie geeft als cadeauplant. Als je de anthurium op een te donkere plek zet, zal de plant minder bloemen geven. Verplaats de plant dan naar een. Gewoonlijk zullen de wortels van de plant boven de grond doorgaan met groeien, dus begin ermee de pot tot dit lage niveau te vullen om het moment uit te stellen waarop je je anthurium moet verpotten naar een grotere pot.


Maar misschien wist je dat al. Zijn veelzijdige look past zowel in een klassiek als een modern interieur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts