maandag 29 mei 2017

Orchidee kweken

Bij LuxCamp Veilig en Eenvoudig online Boeken. Camping Orchidea Lago Maggiore. Het Grootste aanbod Stacaravans op deze camping. De laagste prijs op Beslist.


Elke orchidee heeft andere behoeften en voor elke orchidee gelden andere regels.

Vergelijk meer dan 1bloempotten. Dus als je ervoor kiest om een orchidee te gaan verzorgen houd er dan rekening mee dat je houding ten opzichte van de verzorging flexibel is. Het kweken van een orchidee is geen gemakkelijk klusje en kost veel tijd.


Niet voor niets duurt het zo’n twee jaar voordat een orchideeplant pas de kwekerij verlaat. Voor het zaaien van een orchidee heb je daarnaast in de eerste weken een steriele kweekkas nodig. Dat ligt eraan welke orchidee soort het is.


De rijpingsduur van de zaaddozen loopt sterk uiteen, van enkele tot maanden.

Er zijn manieren: Je kan wachten tot de zaaddoos open barst, je kan dan wat zaad verliezen. Je kan er ook voor kiezen om de groene zaaddoos te gebruiken. De meningen lopen sterk uiteen wanneer je het zaad dan kan oogsten. Al eeuwen zijn er mensen die orchideeën bewonderen, maar pas in recente jaren zijn kwekers erin geslaagd ze op een doeltreffende manier te vermeerderen.


Toch was het kweken van deze schitterende maar lastige planten eerder saai dan leuk. Het kan dagen, weken, maanden duren. Het zaad moet ook nog zoiets hebben als kiemkracht, dat is het vermogen van zaad om zich tot kiemplantje te ontwikkelen.


Welke voedingsbodem gebruikt wordt heeft invloed op de snelheid van het kiemen. Bij het kweken van orchideeën thuis kan men vaststellen dat er telkens andere wortels gemaakt worden die aangepast zijn aan de omgeving. Daardoor gaan luchtwortels bijna altijd rotten als men de plant in een pot stopt en met een of ander mengsel bedekt.


Na de bloei kun je hem verzorgen. Knip de takjes terug net boven het derde oog en hij zal daar weer een nieuwe scheut geven met nieuwe bloemen. Dit is ook een mooi moment om de plant te verpotten.


Je kunt ook wat lelijke wortels afknippen. Dit doe je met speciale potgrond en in een doorzichtige pot. Mijn probleem was dat ik niet wist dat dit bloemetje met blaadjes een keiki heette en wat te doen.

Ben toevallig bij orchidee. In de meeste gevallen geeft de kamertemperatuur alle mogelijkheden om veel variëteiten uit de grote orchideeën-familie te kweken Steeds weer zijn er andere geslachten, soorten of hybriden, de keuze is onbeperkt, omdat er steeds meer gekweekt wordt voor de vensterbank. De orchidee is met ruim 31.


Een orchidee bloeit enorm lang. Elk orchideeënsoort heeft zijn eigen, specifieke verzorging nodig. De Orchideeën Hoeve is al meer dan zestig jaar thuis in de verzorging van orchideeën. Hoe verzorg ik mijn orchidee ? Wij delen graag onze kennis daarover met orchideeënliefhebbers.


Orchideeën kun je in hun natuurlijke habitat bewonderen ni de warme en vochtige streken van Azië en Noord-Australië. In dit seizoen kan de temperatuur overdag aardig toenemen. Scherm orchideeën af die op de vensterbank in de voorjaarszon staan.


Dendrochilum orchidee soorten orchideeen kweken verzorgen hobby. Als je je orchidee in een pot zet kun je die makkelijk op elke gewenste plek zetten. Phalaenopsis of de vlinderorchidee is relatief eenvoudig op de vensterbank te kweken. Gebruik een pot met een gat in de bodem, want de wortels van de orchidee kunnen gaan rotten als er teveel water in de pot staat.


Haal de orchidee voorzichtig uit de pot waarin je hem hebt gekocht en zet hem in een pot van dezelfde of iets grotere omvang. Als de orchidee niet meer bloeit heb je opties. Je kan de stengel helemaal verwijderen, zodat de plant energie kan sparen en vervolgens een geheel nieuwe stengel aanmaakt. Dit kan soms enkele maanden duren.


Lees meer over het zelf kweken van een orchidee. In een ‘dichte’ sierpot is dit moeilijk te zien. Bekijk meer ideeën over Orchideeën kweken , Orchideeën en Kamerplanten.


In dat geval kun je gebruik maken van een peilstok, bijvoorbeeld een lange satéprikker. Maar net als bij kaapse viooltjes, cactussen, vetplanten andere kamerplanten, heeft een orchidee zijn eigen behandelingswijze nodig. Hoewel dat gewoonlijk weinig verschilt met de andere kamerplanten.


Voor de prijs van een goede bos bloemen koop je een orchidee een plant waar je jarenlang plezier aan kan beleven. Als het stokje vochtig is, dan heeft de orchidee nog geen water nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts