maandag 15 mei 2017

Asparagus kamerplant

Vind jouw deal van de dag op Telegraaf Aanbiedingen. De dagaanbieding site van Nederland! Bijvoeden is niet noodzakelijk maar wel gewenst in de lente en zomer, wanneer de plant het snelst groeit.


Gebruik nooit meer voeding dan aangegeven staat op de verpakking. Te veel voeding is namelijk schadelijk. Asparagus of sierasperge, een dankbare kamerplant Ben je op zoek naar een kamerplant die niet al te veel verzorging nodig heeft?

Verkleurde of verdorde bladeren? Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er voor zorgen dat ook je kamerplanten er fris en fleurig bijstaan. Kamerplanten hebben specifieke verzorging nodig.


Geef haar veel daglicht, maar zet haar niet direct in het zonnetje. Deze sterke plant is heel makkelijk te onderhouden. Geef deze dorstige dame veel water, maar zorg dat ze niet altijd natte voeten heeft.


Verwen haar van mei tot september wekelijks met wat extra kamerplantenvoeding. Met zijn mooie, zacht gevederde blad doet hij wel wat denken aan een varen. Sommige soorten die verkocht worden hebben iets grover bla maar ook die zien er vrij lieflijk uit.

Ondanks zijn kwetsbare uiterlijk is het een vrij eenvoudig te verzorgen en zeer sterke kamerplant. Net als zijn broertje de Krulvaren is de Asparagus een langzame groeier en hoeft dus niet vaak verpot te worden. Eens in de twee jaar is vaak genoeg. De bladeren van de Asparagus zullen niet heel snel bruin worden.


Merk je dat ze lichter of zelfs geel worden, zet dan de plant een stukje verder van het raam af. Op zoek naar Sierasperge ( Asparagus setaceus) D cm? Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. De sierasperge of ‘ asparagus ’ is een kamerplant met ontelbare, verfijnde bladeren.


Ze geven een sfeer van licht en luchtigheid en hebben tegelijkertijd een zachte en sierlijke uitstraling. Deze kamerplant is weliswaar familie van de eetbare asperge, maar heeft zelf geen culinaire eigenschappen. Andere soorten worden als sierplant gekweekt. Ze worden vaak vanwege hun gebladerte als kamerplant gekweekt. Asparagus Falcatus is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant welke geschikt is voor een halfschaduw tot lichte locatie.


Probeer direct zonlicht te vermijden. Water: Hydroplanten watergeven is echt heel eenvoudig. Wel is de sierasperge een van de sterkste kamerplanten en heel geschikt voor mensen die zichzelf geen groene vingers toekennen. Daarom is de sierlijke sierasperge gekozen tot Woonplant van de Maand Maart.


Dit maakt het dat een Asparagus plant uitermate geschikt is als woonkamerplant en juist wat minder als slaapkamerplant of kantoorplant. De takken van deze plant worden ook gebruikt in boeketten en de blaadjes zijn net een tekening.

De Asparagus plant is in tegenstelling tot een krulvaren, niet enorm luchtzuiverend. De plant mag niet in aanraking komen met direct zonlicht en de temperatuur mag niet onder de graden komen. In gunstige omstandigheden bloeien ze met kleine fijne witgroene bloempjes, later komen even kleine rode besjes aan. Asparagus densiflorus `Sprengeri` heeft zeer fijn loof met naaldvormige bladeren en stekels.


De plant kan buiten in halfschaduw in pot of hangmanden gebruikt worden. Verdraagt geen temperatuur onder de 8°C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts