donderdag 1 juni 2017

Bijten luizen

Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Reserveer online, laagste prijzen.


Het feit dat de hoofdluizen in de huid bijten veroorzaakt heftige jeuk. Jeuk is dan ook het meest opvallende verschijnsel bij een besmetting met luis. In sommige gevallen kan een lymfeklier in de nek gezwollen zijn. Neten en luizencontrole met luizenkam.


Door het gebruik van een luizenkam kun je zien of je kind luizen heeft. Daarom is het erg moeilijk om stofluizen te ontdekken, totdat je hele keuken er vol mee zit. Het kan zijn dat het wat weg heeft van zand. Verstikking van de luizen. Naast het kammen is het mogelijk om met dimeticon bevattende lotions of gels de luizen te verstikken.


Bijten luizen

De dimeticon legt een dun laagje over de luizen waardoor de waterhuishouding van de luis niet meer goed kan werken: overtollig water kan niet meer worden uitgescheiden. Het woord ‘ luis ’ is een informele naam voor verschillende biologische insectenfamilies. De grootste luizen zijn namelijk tot milimeter groot.


Luizen zijn met het blote oog waar te nemen, maar dan moet je wel goed kijken. Maar ook kunnen ze overlopen van kledingstuk naar kledingstuk en zo bij een ander persoon komen. De luizen lopen meestal over van de ene persoon naar de andere. Hoofdluis kan voorkomen in alle lagen van de bevolking. Vaak zijn het kinderen die de luizen van school of crèche mee naar huis nemen.


Ze zijn zeer gastheerspecifiek, wat wil zeggen dat een kat niet besmet kan raken met hondenluizen en vice versa. Hoe kan mijn huisdier bijtende luizen krijgen? Overdracht van luizen vindt plaats bij direct contact tussen dieren.


Ze bijten in mijn onderbenen, vaak een aantal bij elkaar en ze worden rood en groot met een puntje in het midden. Helpt het om mijn benen in te smeren met muggenspray? Sinds een jaar of twee is dit gaande.


Thuis spuit ik regelmatig en ik behandel mij katten goed maar bij vrienden gebeurt dit zelden. Op de magerste paarden bijten de dazen. Leven als een luis op een zeer hoofd. Beter een luis in de pot dan helemaal geen vlees. Men kan van een luis niet meer nemen dan zijn leven.


Magere luizen bijten het hardst. Hij heeft nog geen luis om dood te drukken. Mensen zullen nooit last hebben van bovengenoemde luizen aangezien luizen hun gastheer specifiek kiezen. De luis die voorkomt bij honden gaat dan ook niet over naar katten en andersom.


De luis veroorzaakt een irritante jeuk aan de hoofdhuid door een allergische reactie van de huid op het speeksel van de luis. Hoofdluizen zijn zeer besmettelijk en worden gemakkelijk overgedragen op anderen, voornamelijk door direct haarcontact. Naast de voornoemde luizen , komt ook de stofluis voor. Zowel luizen als mijten leggen eitjes die als witte puntjes geplakt aan de haren zichtbaar zijn.


Dit worden ‘neten’ genoemd. Het duurt ongeveer drie weken voor uit een ei een volgroeide, zelf eieren leggende luis of mijt is ontstaan. Luizen Kippenluizen zijn zichtbaar met het blote oog en te herkennen aan pootjes.


Bijten luizen

Deze luizen bevinden zich op de kip en veroorzaken kaalhei jeuk, onrust en eventueel bloedarmoede. Ze hebben een vijftal keer per dag voedsel nodig waardoor er rode beetvlekjes ontstaan en jeuken. Deze jeuk wordt niet veroorzaakt door de beet zelf maar door een stof die de luis inspuit om stolling van het bloed tegen te gaan waardoor de huid irriteert. Hongerige luizen bijten scherp. Met de arme mensen heeft men de meeste last.


Zich inhouden om niet te gaan lachen of kwaad te worden. Zijn eigen luizen bijten hem. Hij wordt gekweld door zijn eigen kinderen. De kans dat een onhandige luis in een hoedje of kraag terecht komt is minimaal en eenmaal in de verkleedmand zal de luis bovendien snel de hongerdood sterven.


Zich voortplanten doen luizen sowieso alleen op een hoofd. Hoofdluizen bijten in de hoofdhuid en plakken hun eieren tegen de haarschacht aan. De eieren worden neten genoemd. Na dagen komen de kleine luizen uit het ei en zijn vervolgens na ca. Een luis is in staat ongeveer neten per dag te produceren.


De uitdrukking menselijke vlooien is niet helemaal correct. Het wordt gebruikt naar analogie van luizen , maar vlooien hebben een groot verschil - ze leven niet permanent op een persoon, maar vallen hem alleen aan, bijten en verlaten het lichaam. De medische term voor de aandoening veroorzaakt door deze luis heet pediculosis capitis of pediculose. De luis houdt zich op in het hoofdhaar dicht bij de huid en leeft van het bloed dat wordt opgezogen door de zuigende steeksnuit.


De hoofdluis is niet gevaarlijk en kan geen ziektes overbrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts