vrijdag 23 juni 2017

Bloeiende struiken winterhard

De grootste collectie struiken vind je hier! Struiken tegen de laagste prijzen. Zoek naar bloeiende struiken op de nieuwe KensaQ. Wil je een tuin waar je het jaar rond van kunt genieten zonder veel werk, plant dan struiken.


Eronder kun je bloembollen, vaste planten of bodembedekkende siergrassen. Veel bloeiende struiken zijn niet wintergroen: ze verliezen hun blad gedurende de koude wintermaanden.

Toch zegt dat niets over hun winterhardheid. Er is een relatief groot aantal bloeiende struiken dat ook winterhard is. Maar welke struiken zijn dit precies? En wat kunnen ze voor uw tuinlandschap betekenen? Deze winterharde hortensia sensatie is een echte wereldnoviteit, want in tegenstelling tot de normale hortensia’s bloeit deze niet alleen aan de toppen, maar ook uit de knoppen aan de zijtakken!


Heesters of struiken zijn onmisbaar in de tuin. Sommige soorten kunnen worden gebruikt als haag of erfafscheiding. Ruik de lente Als u het goed uitkiest kunt u het hele jaar genieten van bloeiende en geurende heesters in uw tuin.


Als het niet vriest kun je allerlei bladverliezende struiken en bomen planten.

Rozen kunnen ook worden aangeplant. De rozenborders mag je voorzien van een laagje compost of stalmest. Afgevallen bladeren blijven ruimen. Matig winterharde vaste planten zoals Gunnera, Gaura, smalbladige Agapanthus,. Een kale tuin in de winter ziet er natuurlijk niet zo vrolijk uit.


Deze struiken geven ook in de winter privacy en beschutting tegen de elementen voor mens en dier. Dit zijn winterharde , houtige planten die vanaf de bodem vertakken. Met de woorden heesters en struiken wordt tegenwoordig precies hetzelfde bedoeld: een groep planten met verhoutende takken die vaak al dicht bij de grond of vanuit de grond vertakken. Of ze ’s winters groen blijven of hun blad verliezen maakt niet uit.


Als ze een duidelijke stam hebben, noemen we het geen heesters of struiken , maar bomen. Ze vragen weinig onderhoud en je hebt ze in allerlei soorten en maten. Sommige heestersoorten zorgen voor meer insecten, vlinders en.


Het leuke van bloeiende struiken is dat ze met een minimale verzorging jaar na jaar weer voor heel veel bloemen zorgen. Ruim assortiment bloeiende struiken. Onze favoriete winterharde struiken met bloemen. Gelukkig is er een groot aanbod winterharde struiken met bloemen, dus genoeg om uit te kiezen.


Per plant verschilt de bloeiperiode, maar wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is de winterharde eigenschap en het feit dat ze jaarlijks bloemen laten zien. Welke struiken zijn winterhard en staan ze liever in de zon of schaduw?

Wissel deze langbloeiers af met vaste planten, struiken en kuipplanten, dan heb je al snel acht maanden een bloeiende tuin. Veel vaste planten zijn in staat lange tijd achter elkaar te bloeien. Maar het langst bloeien de eenjarigen. Een prachtige bloeiende plant voor in de schaduw van bomen en struiken of op een plek met enkele uurtjes zon is het gebroken hartje. Met zijn hartvormige roze met witte bloemen is deze plant een echte aanwinst voor je tuin.


Wel verliest hij zijn blad. Ook met de aanplant van mooie struiken. Aan jou de keus, er is voor elke smaak wel een passende struik te vinden.


Berberis (Zuurbes) De Berberis of zuurbes is een struik die vooral vroeger veel werd toegepast als ondoordringbare haag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts