vrijdag 9 juni 2017

Bieslook planten

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Ook voor bieslook in potten geldt dat de grond niet mag uitdrogen.


Planten zie onze aanbiedingen! Controleer om de paar dagen of de grond nog vochtig is.

Geef bieslook , die in potten groeien, na een paar oogsten wat vloeibare mest om nieuwe groei aan te moedigen. Deel bieslook eens in de twee jaar of drie jaar om een krachtige groei te behouden. Zoals bij alle ui-achtigen wordt jonge compost moeilijk verdragen.


Dit is een ziekte waarbij de plant kleine oranje, gele of bruine vlekjes heeft. Bieslook heeft soms last van roest. Wanneer je bieslook op een zonnige en luchtige plaats plant, is de kans op aantasting minder groot.


Aangetaste planten moeten worden afgesneden tot tegen de grond. Voedingshoudende grond wordt gewaardeerd en de grond liefst kalkhoudend. Vermeerderen kan ook door in het voorjaar flink uitgegroeide planten te scheuren.

Dat betekent dat de planten in de herfst afsterven en in het vroege voorjaar (meestal rond maart) weer uitlopen. Het groeit snel weer aan en zo heb je altijd frisse en malse bieslook. Vier kersverse bieslookplantjes in een vak. Dan vul je de bak aan met compost, mengt alle mix goed door elkaar en kies je weer een vak uit om de bieslook in te planten.


En dat doe je elk jaar weer. Een op gras gelijkend kruid maar onmisbaar in de keuken. De bolvormige bloempjes zijn paarskleurig en kunnen eveneens gebruikt worden als eetbare garnering. De smaak van bieslook is zachter dan ui en knoflook maar heeft wel een vergelijkende smaak. Je kunt dan elk jaar van ongeveer begin maart tot ver in oktober constant de eetbare sprieten knippen.


De sprieten hebben een frisse, uiachtige smaak. De plant wordt aangeplant als sierplant, als kruid om met eten en als medicinaal kruid. Daarnaast trekken ze bijen en hommels aan. Let op: Er staan geen planten van Directplant op voorraad bij een ophaalpunt. Uw planten worden pas bij de kwekers verzamel nadat uw bestelling is geplaatst, daarna worden ze bij een ophaalpunt bezorgd.


De plant neemt relatief weinig ruimte in maar houdt wel van een plekje in de zon of halfschaduw. Houdt hier dus rekening mee bij het zaaien of planten van bieslook. Maak de grond waar de plant straks komt te staan mooi los en onkruidvrij.


Bestel eenvoudig en snel op beslist.

In de volksgeneeskunde wordt het kruid traditioneel gebruikt vanwege zijn vermeende bevorderende werking op eetlust en spijsvertering evenals vanwege zijn vermeende vochtafdrijvende werking. Van de bieslook gebruikt men bij voedselbereiding vooral de jonge bladen en dunne stengels. Doe de zaadjes dan een halve centimeter tot een centimeter diep in de grond en doe de zaadjes ongeveer twintig centimeter van elkaar vandaan, zodat de planten genoeg ruimte hebben om te groeien. Let er goed op dat je bieslook voldoende water geeft.


Hoe moet je bieslook verzorgen en onderhouden? Wanneer kun je bieslook zaaien, uitplanten en oogsten? En, kun je bieslook in volle grond in je moestuin, kas of serre planten ? Het is een vaste plant, wat betekent dat je niet elk jaar opnieuw hoeft te planten. Je kunt bieslook binnen of buiten kweken en het is vrijwel overal verkrijgbaar.


De zaadjes van bieslook kan je in het eind van het voorjaar (eind mei) direct in de volle grond van de moestuin zaaien. Nederlandse oecologische Flora. Wilde planten en hun relaties.


Het bieslookplantje wordt het best geplaatst op een kalkvrije, goed bemeste, vochtige groen het plantje verkiest schaduw boven de zon. Men kan het hele jaar oogsten en is een gemakkelijk plant voor bloempotten op het terras. Graag staat bieslook op een kalkrijke vochtige goed bemeste bodem, desnoods verrijkt met koffiedik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts