vrijdag 16 juni 2017

Blokhut beitsen

Tot korting op het grootste assortiment blokhutten van Nederland. Bekijk ons ruime aanbod en vraag eenvoudig een offerte aan! Hoge kwaliteit blokhutten en tuinhuizen met veel korting online kopen. Je tuinhuis, schuur of blokhut beitsen is altijd een goed idee.


Zo kun je deze niet alleen een andere uitstraling geven, maar zorg je er ook voor dat je tuinhuis of schuur lang meegaat.

Beits heeft namelijk een vochtregulerende werking: als je beits op de juiste manier verwerkt en ook de goede beits kiest, zal het natte hout niet verrotten. Een onbehandelde blokhut dient eerst behandeld te worden met een preventieve laag Jotun Visir, om zo een basislaag aan te brengen tegen insecten en schimmels. Dat kunt u tijdens de bouw doen of nadat de blokhut staat, maar zo snel mogelijk na dat de blokhut gereed is. Dan is een geverfde of geimpregneerde blokhut een goede oplossing voor u. Deze hoeft u na levering alleen nog maar af te lakken. In het onderstaande stappenplan leggen wij u uit hoe u uw blokhut het beste kunt verven of beitsen.


Uw blokhut met beits aflakken is een must voor een lange levensduur en goede bescherming. De Embadecor transparante beitsen , doorgaans gebruikt voor het doorzichtig aflakken van geïmpregneerde blokhutten.

De andere variant zijn de dekkende Embalan beitsen. Bekijk hier onze prijzen en informatie over het op kleur laten verven. Reinig het hout met Jotun Husvask (licht vervuild hout) of Jotun Kraftvask (zwaar vervuild hout).


Schuur het hout en rond de scherpe kanten af. Maak het hout stofvrij voordat u begint met beitsen. Om lang van uw tuinhuis te kunnen genieten raden wij u aan om uw tuinhuis te beitsen , ook al is deze vooraf geïmpregneerd.


De meeste verfbeitsen bieden goede bescherming tegen vervuiling, win regen en UV-stralen. Houtdecor Verfbeits is op basis van watergedragen alkydhars. Stappenplan: een blokhut of tuinhuis verven doet u zo. Heeft u voldoende lak, beits of olie?


Afhankelijk van het hout is het namelijk vaak verstandig om nog een tweede laag beits aan te brengen. Nieuw, onbehandeld hout kan het beste drie lagen krijgen. Is het nodig om een blokhut te impregneren en te beitsen ? Buiten heeft onbehandeld hout een beperkte levensduur. Een impregneerdmiddel bevat bestanddelen (fungicide) die schimmels en houtrot tegengaan.


Dit vormt namelijk een beschermlaag tegen weer en wind en dan met name vocht.

Tuinhuis of blokhut beitsen. Tips voor het beitsen van uw tuinhuis. Beitsen doet u het beste zowel aan de binnen- als de buitenkant en het beste voordat de blokhut. Breedste assortiment blokhutten, snelle levering in NL.


De vraag of je moet impregneren of beitsen is eigenlijk geen juist geformuleerde vraag. Want, impregneren alleen is niet voldoende, het is namelijk geen eindafwerking. Impregneren is alleen een behandeling tegen houtrot, schimmels en ongedierte. Daarom is het noodzakelijk om je geïmpregneerde tuinhuis of blokhut na plaatsing alsnog te beitsen.


Besteed voordat je gaat beitsen aandacht aan je werkruimte. Dek de grond af met stucloper. Gebruik voor het beitsen een varkensharen kwast.


Haal de kwast over een stuk schuurpapier om zo eventueel loszittende haartjes te verwijderen. Voor beits, zoals je eerder al kon lezen hoef je geen primer te gebruiken waardoor beitsen van een tuinhuis een stuk sneller gaat. Voordat je begint met beitsen is het goed om op een aantal dingen te letten, waaronder het soort beits wat je wilt gaan gebruiken.


Heb je bijvoorbeeld een transparante beits nodig of een dekkende beits? Hieronder vind je een aantal tips en dingen waar je rekening mee moet houden voordat je begint met beitsen. Blokhut of tuinhuis impregneren. Impregnatie is een behandeling tegen houtrot, schimmels en ongedierte. Om de levensduur van uw tuinhuis te verlengen, is het verstandig om uw tuinhuis te (laten) impregneren.


Bij veel van onze tuinhuizen heeft u de mogelijkheid om deze vooraf te laten impregneren. Behandel een tuinhuis altijd zowel langs de buitenkant als de binnenkant. Op die manier kan het hout niet uitzetten en zal je houtrot voorkomen. Tijdig onderhoud aan je tuinhuis, zorgt ervoor dat deze jaren langer goed blijft. Door het beitsen of verven van je tuinhuis geef je er een eigen sfeer aan.


Beits heeft een vochtregulerende werking en dat houdt in dat bij een juiste verwerking en keuze van beits, nat hout niet verrot. Om uw tuinhuis optimaal te beschermen tegen schimmels en rottingsprocessen, dient u de ramen en deuren binnen een jaar te verven of te beitsen. Wij kunnen de deuren en ramen van uw tuinhuis, blokhut of overkapping ook geverfd leveren.


De kleur hiervan is olijfgroen. Je blokhut met overkapping krijgt daardoor dat olijfgroene tintje en beschermt het hout. Daarna kun je gewoon over het hout heen schilderen of beitsen.


Kies je voor kleur, dan hebben wij in het assortiment van blokhut.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts