donderdag 24 oktober 2019

Watercrassula bestrijding

Watercrassula bestrijding

Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Kosten noch moeite worden gespaard om watercrassula uit te roeien. Watercrassula bestrijding. Zoekt u een professionele partij voor watercrassula bestrijding ? Allgroen bv is expert in het bestrijden van invasieve onkruidsoorten.


Wij doen dit namelijk al meer dan jaar voor bedrijven, ingenieursbureaus, terreineigenaren, gemeentes, woningbouwcorporaties en meer. Daarom hebben RAVON en FLORON gezamenlijk het initiatief genomen voor de verwijdering van watercrassula in deze poel, met financiële steun van de provincie Noord-Brabant en de gemeente Meierijstad. De vlezige, tegenoverstaande blaadjes zijn 0. De bladtop heeft een stekelpuntje. Stengels zijn wit tot roodachtige. De watercrassula is oorspronkelijk vanuit Australië ingevoerd als aquarium- en vijverplant en hoort dus niet in de Nederlandse natuur thuis.


Toch doet de plant het zeer goed. De plant vermeerdert zich zeer gemakkelijk (3mm plant groeit al uit tot een nieuw plantje) en ze kunnen hele oevers, ondiepe wateren en sloten volledig bedekken. Door te zorgen dat kale bodem sneller begroeid raakt met soorten, die passen bij biotoop, zijn er minder voedingsstoffen beschikbaar voor de groei van watercrassula. Ter onderbouwing van te maken keuzes ten aanzien van bestrijding van watercrassula is een studie uitgevoerd naar beschikbare bestrijdingsmethoden en hun effectiviteit.


Daarnaast zijn de lokale mogelijkheden voor bestrijding ingeschat door een analyse te maken van het watersysteem. De provincie Noord-Holland gaat de komende tijd de opmars van de watercrassula in polder Ceres een halt toeroepen. De plant kan volgens de provincie een probleem worden voor de natuur op het eilan omdat hij inheemse soorten verdringt. Landgoed Huis ter Heide is een verborgen pareltje niet ver van Tilburg. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en wegdromen bij de vennen.


Ondanks bestrijding en isolatie van de besmette gebieden blijkt verspreiding niet te voorkomen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals via vogels, schoeisel van bezoekers of via het water zelf. Inmiddels komt de soort in het hele land voor met uitzondering van de uitgesproken kleigebieden. Tonnen zijn er al gestoken in de bestrijding van de watercrassula , maar het agressieve woekerplantje komt steeds terug.


Watercrassula bestrijding

Op Terschelling dreigden de inheemse soorten te worden verstikt, maar ook op andere plekken in Fryslân komt de watercrassula voor. Verloop aanpak invasieve exoot watercrassula op Terschelling: Aannemer Triphek pompt de vallei ten zuiden van Midsland aan Zee droog, om hem daarna weer vol te pompen met zeewater. Het water blijft dan nog dagen in de duinvallei staan. Vaak wordt de soort laat opgemerkt mede omdat hij niet altijd herkend wordt en bestrijding is lastig als de soort eenmaal talrijk aanwezig is. Daarom is tijdig ontdekken, verspreiding tegengaan en snelle bestrijding van groot belang.


Stichting Bargerveen is betrokken bij de bestrijding van crassula op Terschelling en besloot daarom te testen of kokendheet water een effectief bestrijdingsmiddel is. Soontiëns Ecology verleent uiteenlopende diensten in het hele proces van bestrijding van invasieve exoten. Dat blijkt niet zo te zijn. Je kunt watercrassula wel doden met kokendheet water, maar dit is niet meer dan een tijdelijk effect. De provincie Fryslân trekt één miljoen euro extra uit voor de bestrijding van watercrassula op het eiland Terschelling.


Door extra te investeren in de bestrijding hopen Gedeputeerde Staten het plantje op Terschelling uit te roeien. Vroegtijdig ontdekken en bestrijden eerste vestigingen 3. De bestrijding van invasieve exoten in het algemeen bestaat uit vier stappen: 1. Deze stappen worden hieronder achtereenvolgens be-schreven. Bestrijden van lokale kleine populaties 4. Voorkomen verspreiding Hoewel van watercrassula in Nederland.


De uitheemse watercrassula is een snel woekerende waterplant die alle andere water- en oeverplanten kan verstikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts