woensdag 9 oktober 2019

Tuinmuurtje maken

Jouw tuin speelser maken en groter laten lijken? Dat doe je met een tuinmuurtje. Lees in dit GAMMA stappenplan hoe je zo’n muurtje zelf in je tuin maakt. Tuinmuur met mortel en stenen bouwen!


De projectfolder van HORNBACH toont je alle werkstappen en het materiaal en gereedschap, dat je voor je tuinmuur nodig hebt!

Gemetselde muren kunnen ook prachtig zijn in onze stadse tuinen en het maken ervan is eenvoudiger dan je denkt. Je kan met stenen een verhoogde border maken , de tuin afschermen van een drukke weg of een aparte ruimte te creëren in de tuin. Een laag uurtje doet vaak ook prima dienst als bank of speelplek voor de kinderen. U wilt niet steeds cement aanmaken, maar snel en eenvoudig kunnen lijmen? Gebruik dan MBI Steenmeesterlijm.


Deze lijm is specifiek ontwikkeld voor het gebruik in ons Nederlandse klimaat, omdat de omstandigheden in onze tuin nooit ideaal zijn. Met deze Steenmeesterlijm lijmt u allerlei soorten tegels en stenen. Na het metselen kan er eventueel nog gekozen voor speciale afwerkingen.

Denk bijvoorbeeld aan het maken van speciale voegen zoals een snijvoeg of stootvoeg. Een tuinmuur kan natuurlijk van verschillende soorten stenen gemetseld worden. Wilt u weten wat de kosten zijn? Bij een tuinmuurtje is het belangrijk dat de bovenste laag waterdicht is.


Dit kun je bereiken met een toplaag van gekantelde stenen, zodat het regenwater afloopt. Een andere mogelijkheid is het muurtje afwerken met een afdeksteen, zoals bijvoorbeeld blauwe hardsteen. Krab de voegen uit met een spijker. Je kan er hoogtes mee creëren, de grenzen van een tuinkamer mee aangeven of ze gebruiken rond een vijver. In ons drassige landje is het zaak dat je een tuinmuurtje zo maakt dat hij niet in een jaar of twee gaat verzakken.


Daarop zet je de basisstenen, die later het totale gewicht van de muur dragen. Deze moeten een groot oppervlak hebben. Let er bij het stapelen op, dat je voor de helling van de muur dezelfde helling aanhoudt als de hellende grond. Controleer telkens weer de stabiliteit van de muur en vermijd kruisvoegen, die de muur onstabiel maken.


Bespaar tot wel via kiesproduct. Daar zal ik in een volgende post een klusbeschrijving van maken. Graag hoor ik van je of deze klusbeschrijving duidelijk is.


Mochten er nog op- of aanmerking zijn laat dan reactie achter.

Ik zal hier zo snel mogelijk op reageren. Mocht je dit een interessante post vinden lees dan ook de volgende post “kast voor wasmachine en droger maken “. Metamorfose van jungle tot onderhoudsvrije voortuin. Eerst hebben we de oude tuin (kadootje van de vorige eigenaar) eruit gehaald. Fundering storten of maken voor een schuur, aanbouw of blokhut?


Een muur metselen is geen eenvoudige klus, echter een tuinmuur metselen is goed te doen. Lees alles over het metselen van een muurtje. Dit is aflevering van Gadero TV en vandaag gaan we het hebben over steen. Met muurelementen gaan we een border bak maken. Door gebruik te maken van muurelementen, creëer je meer diepte in je tuin en in deze video laten wij zien hoe je dat maakt!


De stapelblokken hebben wij in een strakke- en gekloofde vorm. Ik wil een nieuwe tuinafscheiding maken. Het gaat om pilaren van 60cm hoog opgemetseld uit stenen waalformaat. Afstand tussen de pilaren wordt 80m. Tussen de pilaren wil ik een muurtje dubbelsteens WF van stenen hoog.


Men zegt hier dat ik tot op 60cm moet funderen. Als je nog nooit gemetseld hebt, is een eenvoudig tuinmuurtje ideaal om de werkwijze onder de knie te krijgen. Bekijk het bord tuinmuur van benoitcokelaere op Pinterest.


Of het nu gaat om een aanbouw, een tuinmuurtje of het metselen van een fundering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts