dinsdag 29 oktober 2019

Sierasperge

Asparagus of sierasperge , een dankbare kamerplant Ben je op zoek naar een kamerplant die niet al te veel verzorging nodig heeft? Deze sterke en decoratieve kamerplant heeft een zachte uitstraling en past in elk interieur, van modern en strak tot landelijk, vintage of romantisch. Asparagus verzorging Informatie over de verzorging van de Asparagus kamerplant Meest uitgebreide online binnenplanten encyclopedie Uitgebreid assortiment.


Hij heeft fijne naaldachtige bladeren en overhangende stengels die tot bijna een meter lang kunnen worden. Volwassen exemplaren krijgen witte of roze bloemen en bessen die niet eetbaar zijn.

Algemeen: Een decoratieve plant met een varenachtig uiterlijk. Bij de sierasperge hebben de stengels de functie van de bladeren overgenomen. Gemakkelijk te houden en dus geschikt voor mensen met minder groene vingers die ook houden van groen in huis.


Asparagus is de botanische naam van een geslacht van planten in de Aspergefamilie (Asparagaceae). Het geslacht telt tot driehonderd soorten, allen uit de Oude Wereld. Asparagus densiflorus `Sprengeri` heeft zeer fijn loof met naaldvormige bladeren en stekels.


De sierasperge kan in bloei komen, met kleine, witte bloempjes, maar dit gebeurt zelden. In gunstige omstandigheden bloeien ze met kleine fijne witgroene.

Ze geven een sfeer van licht en luchtigheid en hebben tegelijkertijd een zachte en sierlijke uitstraling. Deze kamerplant is weliswaar familie van de eetbare asperge, maar heeft zelf geen culinaire eigenschappen. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels.


De Sierasperge is lid van de leliefamilie en nauw verwant aan de asperge die we kennen als groente. Hij komt van oorsprong uit Afrika. Een Sierasperge die het helemaal naar zijn zin heeft kan tot meter hoog worden.


De Asparagus is een leuke kamerplant vanwege zijn zachte uiterlijk, laat je hier echter niet door foppen want de Sierasperge (familie van de groente) bezit scherpe stekels aan zijn stam. De Asparagus kamerplant wordt van oorsprong gezien als een varen omdat deze plant ook gevederde bladeren heeft. De asparagus setaceus plant, ook bekend onder de naam sierasperge , is een fijne kamerplant voor de plantenliefhebbers met minder groene vingers.


De verfijnde bladeren lijken net op veren en worden ook veelvuldig gebruikt bij het maken van boeketten. Wel is de sierasperge een van de sterkste kamerplanten en heel geschikt voor mensen die zichzelf geen groene vingers toekennen. Daarom is de sierlijke sierasperge gekozen tot Woonplant van de Maand Maart.


Haar neefje uit de lelieachtigenfamilie werd wel voor van alles ingezet. Zo werd de asperge gebruikt als geneeskruid tegen hartproblemen, duizeligheid en bijensteken en als laxeermiddel. Ook werd hij gebruikt om de boel seksueel wat op te zwepen, vanwege het fallische uiterlijk.


De Asparagus Sprengeri is een groene kamerplant die popualair is om zijn fijne groene bladeren.

Ook voor de liefhebber met minder groene vingers. Platte taksprietjes vormen de bladeren van de Densiflorus Meyers. Voor mensen met weinig groene vingers is de Asparagus een goed alternatief. De asperge (Asparagus officinalis subsp. officinalis) is een plant die in het wild vooral voorkomt in kuststreken en langs rivieren. De Asparagus groeit snel en kan maximaal twee meter hoog worden en is altijd groen.


Verder vraagt hij weinig verzorging! De plant wordt vanwege de jonge.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts