vrijdag 18 oktober 2019

Snoeien van druiven

Voor 22:bestel morgen in huis! Shop bij de grootste online sportwinkel van Nederland. Dé webshop voor topmerken. Voor jouw nieuwe paar stappers hoef je de deur niet uit!


Klik en shop eenvoudig bij OTTO! Vans schoenen bestellen bij OTTO.

Met het bloeden van planten bedoelen we groot vochtverlies uit de snoeiwonden. Dit bloeden kan zo sterk zijn dat de plant sterk verzwakt of zelfs kan doodbloeden. Rond mei zal de plant gaan uitlopen. Het snoeien van druivelaars maar ook van andere fruitsoorten is een zeer belangrijke ingreep op de gewassen teneinde de oogst veilig te stellen.


Bij druiven wordt er zowel in de winter (wintersnoei) als in de zomer (zomersnoei) gesnoeid. In de winter wanneer de druivelaar in rust is snoeien wij houtachtige takken in. Dieven wil zeggen dat je beginnende scheuten uit de bladoksels van de plant verwijdert. Ook dat is een manier om meer voedingsstoffen naar de druiventrossen te laten gaan.


Hierdoor kunnen de snoeiwonden goed herstellen.

Mocht je tijdens de zomer je druivenplant hebben verwaarloosd waardoor je flink moet gaan snoeien of je wilt grote dikke ranken snoeien , dan is dit het juiste moment daarvoor. Zoek op die leeftijd een aantal mooie, lange takken. Bij voorkeur takken met veel zijtakken. De wintersnoei is een belangrijk onderdeel van het druivenonderhoud. Soms wordt deze stap overgeslagen, omdat men er geen weet van heeft.


Voordat de winter echt zijn. Ten eerste snoei je altijd met een goed schoongemaakte snoeischaar. Doe je dat niet, dan heb je kans dat je schimmels of ziekten van andere planten of van het jaar ervoor op de druif overbrengt. Hoe moet je druiven snoeien.


Oké je weet nu wanneer je druiven kunt snoeien. Onder de kopjes hieronder lees je hoe je bestaande druiven kunt snoeien in zowel voorjaar, zomer als winter. Wat je altijd weg mag snoeien , ongeacht de tijd van het jaar zijn dode of zieke takken. Het grootste Outdoor assortiment van Nederland. Gratis verzending vanaf €25.


Met winkels in Nederland is Bever altijd dichtbij! Het is onze exclusieve nieuwe collectie kleding en accessoires. Ontdek onze iconische schoenen, kleding en meer online.


Wanneer moet ik mijn druif snoeien ? Deze wintersnoei lijkt drastisch maar is echt nodig aangezien druiven een grote groeikracht hebben, vooral in het voorjaar.

Kijk hier hoe je een druif moet snoeien om de druiven de kans te geven te rijpen en mooi en sappig te worden. Een druif snoei je twee maal per jaar. In de zomer knip je zoveel mogelijk blad weg, dat het zonlicht tegenhoudt.


Je druiven willen zonnebaden. En in de winter, knip je hem nog eens terug. Het beste doe je dat in november en december. Laat een centimeter of tot staan. Zijn druivenplanten winterhard?


Moet je een druivenplant snoeien ? En, wanneer kun je druiven oogsten? Op deze pagina krijg je antwoord op veelgestelde vragen en ontvang je een handig stappenplan om zelf druiven in je moestuin, kas, serre of op het balkon te kweken! Snoeimethoden : De druivenplant ook wel wijnstok of wingerd genaam is een slingerplant die om altijd vruchten te kunnen dragen teruggesnoeid en opgebonden moet worden.


Een laatste oplossing is de druiven te snoeien volgens het Guyot-systeem. Hierbij wordt een groot deel van de druivelaar jaarlijks vervangen. Zie ook tekeningendruivensnoei en tekeningen2. Tom Slijkerman voor de duidelijke tekeningen!


Veel snoeiplezier met je druivelaars! Voer de volgende stappen uit en je hebt gegarandeerd heerlijke druiven. Druiven snoeien in de zomer zorgt ervoor dat je druiven die je gaat oogsten zoeter worden en nog lekkerder! Bekijk of de druivenplant meerdere trossen druiven per scheut heeft.


In de hoop dat u met het snoeien een rijke oogst van sappige druiven mag bekomen, wens ik u veel succes! Auteur: Wilfried Van Hecke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts