dinsdag 22 oktober 2019

Slakken bestrijden in moestuin

Bescherm de planten in je moestuin en bestrijdt slakken eenvoudig en snel! Ontdek snelle en effectieve oplossingen om de slakken in je moestuin te bestrijden. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop.


Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Meer tips om slakken te bestrijden in de moestuin ?

Bovenstaande tips helpen zeker om slakken in je moestuin tegen te gaan. Maar ze werken allemaal niet volledig. Ik raad daarom aan om altijd een combinatie van maatregelen te treffen. Daarbij is het natuurlijk het mooiste als het lukt zonder slakkenkorrels.


Vangen van slakken en ze elders uitzetten is ook mogelijk, maar dan moet de afstand wel voldoende groot zijn. Ik schreef er al eerder over: naaktslakken én huisjesslakken. Wat kan je ertegen doen, hoe kan je ze afschrikken of juist lokken en welke barrières houden ze tegen?


Slakken in de Makkelijke Moestuin.

Een barrière voor slakken. Wedden dat je daar niet blij van wordt? Wel van het volgende: want er is eindelijk iets dat ze allemaal tegenhoudt. Schrikdraad tegen slakken.


Er komen steeds meer slakken. Dat komt hierdoor: Er zijn minder natuurlijke vijanden zoals egels, merels, padden en kikkers. Maar voor de moestuin zijn ze echt een werkelijke plaag! Meerdere keren per dag de moestuin bij langs om je pas gezaaide of gepootte plantjes te beschermen tegen de veelvraat. Je hebt twee soorten slakken in de tuin: slakken met een huisje en naakte slakken.


De naaktslakken richten de grootste schade aan. Let op: als je ze wilt bestrijden , doe dat op een ecologisch verantwoorde manier. Tal van andere dieren leven namelijk van het eten van slakken. Ik heb wel eens een jaar gehad dat de courgette steeds niet lukte, omdat ie steeds voortijdig werd opgegeten door de slakken.


Inmiddels weet ik een paar manieren om slakken te bestrijden. In april beginnen de slakken aan hun eerste legsel, ze leggen dan een goede 4eieren via hun kieren onder aardkluiten. Ze vreten bladeren en stengels van planten aan en kunnen je tuin veranderen in een slagveld.


Slijmerige zilversporen verraden hun aanwezigheid.

Ze eten je gewassen op en het zijn maar vieze beestjes. Gelukkig is het niet lastig om snel van een slakkenplaag af te komen. Ten eerste moet je er altijd voor zorgen dat je slakken van planten verwijdert als je ziet. Ontdek je slijmsporen op de bladeren van je planten of zijn jouw planten helemaal kaal gegeten?


Dan is de kans groot dat je last hebt van slakken in je moestuin , tuin of potplanten. Ontdek onze handige tips en producten om slakken te voorkomen en te bestrijden. Vogelhuisjes, duurzame moestuinbakken, insectenhotels, tuingereedschap en meer. Op droge grond kunnen slakken zich moeilijk verplaatsen.


Door herhaaldelijk oppervlakkig schoffelen droogt het bovenste laagje van de grond uit. Mijn moestuin grenst aan de ene kant aan een berm van een drukke weg met vakken, een beukhaag scheidt mijn moestuin af van de berm. Aan de andere kant is er gewoon een graspad van anderhalve meter. Dat graspad wordt niet onderhouden door de stad dus komt het gras hoog te staan. Milieuvriendelijk bestrijden van slakken.


De meest milieuvriendelijke manier voor het bestrijden van slakken is het overige leven in de tuin te gebruiken. Het ecosysteem van de tuin hoort in balans te zijn, dan heb je geen plagen en overlast. Dit waren mijn tips tegen het bestrijden van slakken in je moestuin. Je kunt natuurlijk ook verschillende maatregelen met elkaar combineren. We zullen ze krijgen die rotzakken.


Heb jij nog een geniale tip om je moestuin te ontslakken? Deel hem vooral in je reactie onder dit blog. Waarom naaktslakken bestrijden ? Het bestrijden van slakken wordt om verschillende redenen gedaan. De grootste reden om slakken te bestrijden , is vanwege de schade die wordt aangericht aan gewassen.


Om toch iets van je (moes)tuin over te houden, kun je het beste al vroeg in het voorjaar (rond maart) al beginnen met het bestrijden van de. Het lijkt vooralsnog goed te werken. Ontdek je gaten in de bladeren van de door jou met zorg gekweekte gewassen? Bekijk ook onze andere tips voor het bestrijden van slakken. Zeker als je in het bezit bent van een moestuin die volop in de groei is.


Zo worden de jonge plantjes niet aangetast en kun je straks genieten van een goede oogst. Maar wat is de beste manier om slakken in je tuin of moestuin te voorkomen? Na de winter zijn ze er terug.


De volwassen slakken en hun eieren die de vorst overleefden. Ze komen dan van onder grote stenen of uit grondspleten gekropen en zullen zich dan tegoed doen aan het verse groen dat overal verschijnt. De weersomstandigheden bepalen de hoeveelheid slakken die te voorschijn komen.


Bij een warme vochtige zomer is de kans op slakken groter dan in een droge periode. Er is helaas geen manier om volledig van slakken af te komen. Er zijn wel enkele manieren om zo min mogelijk slakken op je planten te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts