dinsdag 18 april 2017

Cornus soorten

Zonder gesjouw thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Het tuincentrum dat thuisbezorgt! Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin.


Oost-Azië, Europa, Noord-Amerika. De hoogte na jaar is meter.

Het is een langzame groeier, bij ons meestal niet hoger dan twee meter. Het Latijnse cornus betekent hoorn en verwijst naar de vorm van de takken in de winter. Kornoeljes zijn gedurende het gehele jaar attractief.


Meestal witte bloemen in het voorjaar. Mooi groen loof in de zomer. Bessen in de herfst en bij een aantal soorten prachtig gekleurd eenjarig hout dat zichtbaar wordt, nadat de heester zijn bladeren is.


Zijn de bloemen verwelkt, dan trekken de bessen de aandacht. Zijn ook die verdwenen of opgegeten, dan resten nog de kleurrijke twijgen.

Ook de jaarlijks terugkerende herfstverkleuring is een veel gewaardeerde eigenschap. De soorten die wij kweken en die ik heb beschreven kunnen alle uitgroeien tot een kleine boom of grote struik. Veel soorten hebben tegenoverstaande bladeren, maar bij enkele soorten staan ze afwisselend. De vrucht is een steenvrucht met een of twee zaadjes. Sommige soorten dragen prachtige bloemen of bessen, andere hebben sierlijke takken, en nog andere soorten hebben een mooie herfstverkleuring.


Er zijn overigens vrijwel geen inheemse soorten , de meerderheid komt uit verre oorden. Hij groeit wat sterker en wordt hoger dan de Japanse soort. De bloemen zijn helderwit en ca. Ook de aardbeiachtige rode vruchten zijn groter.


Daarom is er voor iedere tuin een geschikte kornoelje. Lees hier meer over die verschillende soorten. Welke soorten kornoelje zijn er? Er zijn meer dan soorten van de kornoelje beken waarbij de grootste verschillen zitten in de kleur van de bloemen en de takken.


Doordat deze kornoelje eerst opgaand groeit en vervolgens bijna horizontaal vertakt heeft hij een zeer karakteristiek uiterlijk. Cornus mas Gele kornoelje Middellandse. Bestel eenvoudig en snel online!


In het najaar krijgen de bladeren oranje tot dieprode. Een traag groeiende, opgaande, kleine boom of hoge struik met ovale, groene bladeren die felrood verkleuren in de herfst.

In mei verschijnen ook aan deze cornus zes mooie, witte bracteeën (schutbladeren). Er verschijnen bijna nooit vruchten na de bloei. Het is één van de enige soorten die groeit met een centrale stam.


Hij is alleen geschikt voor een grote tuin, omdat hij tot wel 5m hoog wordt. Zeker in deze winter met veel sneeuw, vallen bomen en heesters met kleurrijke of opvallende takken extra op. Alles wat kleur heeft springt er uit en verdrijft de weemoed van de koude dagen. Kleur zet aan tot actie, positiviteit en ademt energie en vertrouwen uit. Welkom op de website van Boomkwekerij W. Op deze site vindt u informatie over de kwekerij en ons uitgebreid assortiment.


Wij hebben uitgebreide kennis van bomen en dit is terug te zien in onze kwaliteit. Ons assortiment bestaat uit meer dan 2soorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts