woensdag 26 april 2017

Annabelle strong snoeien

Zij zal mooie ronde bloembollen vormen in verhouding tot de stengels, niet te klein en niet te groot, en zonder doorhangen. Knip alle oude takken op tien centimeter boven de grond af. Hele dunne takjes of dode takken knip je tot de grond af. Wel is het verstandig om vroeg in het voorjaar dode en zieke takken weg te knippen. Om het maximale uit de plant te halen dient deze goed onderhouden te worden.


Hieronder geven wij een aantal tips en aanwijzingen. De boom neemt natuurlijk ook vocht weg en onder de boom valt minder regen door het bladerdek. In het vroege voorjaar kun je deze hortensia snoeien. Je kunt van deze struiken de planten tot vijftien centimeter boven de grond afknippen, voor een mooie compacte plant.


Wil je dat de plant groter wordt, knip dan alleen de bloemen eraf. Elk voorjaar dient u deze struik diep terug te snoeien op twee tot drie ogen en dunne twijgen te verwijderen. Hierdoor ontstaat op den duur een goed gevormd takkenskelet.


Annabelle strong snoeien

Kijk bij hortensia snoeien voor een video en nog meer informatie over snoeien. Snoei deze hortensia begin maart terug tot op zes a acht bladogen per stengel. Deze winterharde hortensia bloeit op nieuw hout, en is dus gemakkelijk terug te snoeien in de winter. Zorg voor voldoende water. Ze beginnen in een groene tint, verkleuren naar wit en aan het einde van de bloei kleuren ze weer naar groen.


Als uw budget het toelaat, kies dan voor dit mooie soort en versier uw tuin. Met een mooi stel van deze hortensia’s krijgt u zeker complimenten over uw tuin. Maar dan met roze bloemen.


Annabelle strong snoeien

Geef na het planten gedurende lange tijd veel water, totdat de wortels goed zijn aangeslagen. Houdt bij het planten een onderlinge plantafstand aan van m. De planten worden ongeveer 1. Annabelle snoeien wanneer ? Dompel de kluit van de hortensia onder in water en plant haar vervolgens in het plantgat. Vul de rest van het gat op met nog meer Pokon Hortensiagron druk dit stevig aan en geef de plant daarna voldoende water. Soms als de plant te snel groeit worden de stengels slap en kunnen door het gewicht van de grote bloem omvallen. Wij verkopen uitsluitend de originele Strong van gecertificeerde kwekers.


Ze is iets duurder bij aankoop maar bespaart je heel wat werk later. Bij het snoeien van een hortensia is het belangrijk om rekening te houden met de soort hortensia en op welk hout ze bloeien. De Hydrangea Arborescens bloeit op nieuwe knoppen. We hebben ter ondersteuning van de jonge planten er takken van bomen tussen geplaatst maar dit schijnt weinig te helpen. De bloembollen zijn eerst groen van kleur waarna ze crèmewit worden de uitbloei zal vervolgens weer meer groen getint zijn.


Annabelle strong snoeien

Vanaf half februari tot begin maart is de ideale tijd om de sneeuwbalhortensia te snoeien. Het is het overwegen waard om de plant minder diep terug te snoeien. Wist je dat je door op een bepaalde manier te snoeien , hangende takken kunt beperken of voorkomen? Dit kan door de takken minder diep terug te snoeien.


Aan te raden is om ongeveer kniehoogte aan te houden. Takken die minder diep worden teruggesnoei geven kleinere bloemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts