dinsdag 4 april 2017

Hout tegen motten

Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Cederhout tegen motten , een natuurlijke bescherming. Voor het tegen gaan van motten zijn vele soorten methodes. Zo kunt u eerst de leefomgeving van de mot ongunstig maken en daarna producten tegen motten inzetten. Een van deze natuurlijke producten tegen motten is cederhout.


Bosje uit de tuin plukken of kopen bij reformwinkel of bloemenzaak, in de kast tussen de motgevoelige (wollen) kleding leggen.

Ruikt ook niet onaangenaam. Natuurlijke middelen tegen motten. Roxasect mottenspray is natuurlijk. De beste preventieve maatregel tegen motten is waarschijnlijk het goed opbergen van al je eten.


Kies voor glazen of kunststof opbergdozen om etenswaren als havermout, meel en noten op te bergen. Zorg ervoor dat de deksels goed sluiten. Je kunt dan ook balletjes of blokjes van rood cederhout in je kledingkast of tussen je beddengoed leggen om textiel tegen kleermotten of kleding motten te beschermen.


Deze geur heeft een eigenschap die onaangenaam is voor motten , blokjes van dit hout worden gebruikt als natuurlijk middel om motten tussen kleding te weren.

Daarnaast wordt cederhout, ook vaak gebruikt als houtsoort voor bovenbladen van akoestische gitaren. Dit komt omdat het hout erg goede tooneigenschappen heeft. Zet een dichte kartonnen doos met een pluk wol in de kast. Maak hierin gaatjes van ongeveer centimeter en vang zo de larven. Haal iedere week de val leeg en ververs de vulling.


De geur van laurier, cederhout, kamfer, vlierbloesem of lavendel verdrijft motten. Ze vliegen overal naar toe en steken donker af tegen een wit plafond. Een mottenplaag is moeilijk te bestrijden. Als er eenmaal veel motten in huis zijn dan lijken ze overal vandaan te komen.


Motten kunnen erg vervelend zijn in huis. Dat terwijl er methoden zijn om motten te bestrijden. Allereerst moet je weten dat motten uit larven voortkomen. Laat om vlekken te voorkomen het hout niet in direct contact komen met uw kleding.


Er wonen twee motten , in me ouwe jas. Het gebruik van cederhout is een eeuwenoude vertrouwde methode om uw delicate kleding en linnengoed tegen motten te beschermen, de aromatische rode ceder is daarmee een van de meest nuttige creaties van de natuur. We kennen het schattige lied van Doris allemaal en zingen vrolijk mee. Maar als je echt twee motten in je jas hebt, is daar niets schattigs aan.


Deze twee motten leggen eitjes waaruit larven komen.

Er bestaat ook een soort plakplaatje tegen motten. Deze lokt met een geur mannetjes motten. Dan blijven de motten eraan plakken, en gaan ze dood. Als alle mannetjes motten dood zijn, kunnen ze ook niet meer paren en komen er dus geen nieuwe motten.


Verder bestaan er ook nog mottenballen die je kunt gebruiken. Was je kleding zorgvuldig vóór je hem in de kast hangt. Dus kleding die je vaak draagt, heeft minder kans op motten. De olie uit het hout staat erom bekend dat het motten op afstand houdt.


Om etenswaren goed te beschermen zijn luchtdichte, goed afgesloten bakjes ideaal. Zo kunnen de motten er niet bij, en is je eten ook meteen onbereikbaar voor ander ongedierte. De beste tip om het risico op vervelende motten zo veel mogelijk te verkleinen?


Voorwaarde is wel dat het middel diep genoeg in het hout kan doordringen, anders worden alleen de larven gedood die aan de oppervlakte leven. Hout behandelen tegen houtworm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts