vrijdag 28 april 2017

Bamboe voor in de tuin

Grootste assortiment topmerken. Voor 22:bestel morgen al in huis! Snelst groeiende plant in ons assortiment. Bestel bamboe in een bak of als haag! Hét online tuincentrum met meer dan 10.

De grootste collectie bamboe vind je hier! Snoeien doe je in juni, en nogmaals in augustus. Bamboe tegen de laagste prijzen. Lees meer bij bamboe snoeien.


Denk dan ook eens aan tuinmeubels of schuttingen van bamboehout. Hieronder vind je een selectie van de mooiste bamboe items voor in de tuin. Voor meer informatie: Directplant.


Wil jij je tuin , terras of balkon een Oosterse tint geven?

Phyllostachys niger: de grootst groeiende bamboe in de Benelux Woekerplant. Echter niet iedere soort bamboe is zo’n woekeraar. Er zijn twee soorten bamboe : pachymorf (zodevormend) en leptomorf (lopend).


De pachymorfe soorten zijn beter geschikt om te gebruiken in (kleinere) tuinen. Als praktijkdocent en tuinontwerper, verbonden aan de tuinbouwschool, is het mij gelukt om naast een mooie landschappelijke tuin ook een bijzonder sortiment bomen, heesters en vaste planten aan te planten. Voor bezoekers met kennis van bamboe , bomen en heesters heeft onze tuin veel te bieden. Eigenlijk behoort bamboe tot de grassen. Kies uit ons ruime assortiment tuinschuttingen en bestel eenvoudig je favoriete bamboe schutting op basis van stijl, keur en afmeting.


Er zijn grofweg twee verschillende soorten bamboe : de woekerende en de niet-woekerende bamboe. De woekerende soorten hebben over het algemeen een slechte naam. Dit komt doordat mensen die de plant niet onderhouden opeens overal in de tuin bamboe zien. Als je de plant echter goed onderhoudt dan is het een hele mooie toevoeging aan de tuin. Als de bamboe van je buur steeds in jouw tuin blijft kruipen, dan kan je het onder controle houden door een wortelafscherming te installeren in het getroffen gebied.


Rollen plastieken wortelafscherming zijn te koop in huis- en tuincentra. Afschermingen van metaal en beton zijn eveneens doeltreffend. Bij Randijk haalt de bamboeliefhebber zijn hart op.


Planten van eigen kweek, bamboe palen, -schermen en vlonders.

De mogelijkheden van bamboe in de tuin zijn eindeloos. Levende bamboe en bamboemateriaal maken het leven binnen- en buitenshuis mooier. Ervaar het verschil met NuBuiten! Op zoek naar een prachtige bamboe schutting voor in de tuin ? Kies uit verschillende stijlen, kleuren en afmetingen en bestel eenvoudig via onze webshop.


Wij leveren snel en voordelig aan huis in heel Nederland en België. Dit laatste kan echter een werk lange duur zijn. Laat u niet ontmoedigen: een bamboe -vrije tuin zal de uwe zijn ! Ben je van plan hem manueel uit te graven, neem dan een stevige spade en bijl ter hand. BAMBOE BEDDEN, MEUBELS, ROLGORDIJN EN BEDGOED. Ook verkrijgbaar bamboe voor serre en tuin.


Massagestokken, SUPER VOORDELIG! De rest snoeit men tot de grond terug. In de late herfst of het vroege voorjaar worden de tot oudste en lelijkste halmen en de dunne nagroei weggesnoeid. Zo blijft het aantal halmen in evenwicht en verjongt de bamboe zich. Plant de bamboe in goede tuinplantengrond en de bamboe kan prima in de schaduw of zon staan.


In de winter behoudt hij namelijk gewoon zijn blad. Ze zijn sterk, wintergroen en makkelijk in onderhoud. Dit hoogwaardige bamboe hek vormt een ideale tuinomheining en behoudt een natuurlijke uitstraling.


Een bamboe afscheiding geeft je tuin , terras of balkon een gezellige en warme uitstraling. Met deze bamboe schutting ideeën laten we je dan ook graag zien wat de verschillende mogelijkheden zijn. Steeds meer mensen kiezen voor bamboe in de tuin. Terecht, want het is een waanzinnig mooie plant, sterk, wintergroen en hij geeft heel veel sfeer. De bamboe snoeien hoeft niet, maar is wel aan te raden: je houdt de plant in vorm en hij wordt compacter.


Nu duwt de bamboe mijn terras omhoog en er komen zelfs scheuten aan de overkant van mijn tuin. Nu wil ik deze plant gaan indammen (indien nodig killen). Heb flessen Panic glysofaat gekocht en wil vanaf de afscheiding starten. Zo kun je een bamboe schutting maken voor de nodige privacy in je tuin. Je kan er ook voor kiezen om een bamboe afscheiding midden in je tuin te plaatsen voor een sterk ruimtelijk effect.


Een bamboe border plaatsen om hoogteverschil op te vangen en je kan zelfs een bamboe tuinpoort laten plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts