woensdag 19 april 2017

Seringenboom

Een seringenboom geeft geur en bloemen in de lente Een tuin waarin een seringenboom groeit geeft een aparte sfeer vooral in het voorjaar. Er zijn seringen in vele kleuren van wit, lila tot donkerpaars. Ons probleem bestaat uit een seringenboom (met hoofdletter B) van ongeveer jaar oud. Stammen (niet eens meer tak te noemen) hangen over de haag, de steeg en de tuin van de buurman.


De boom heeft in het hart een paar jonge scheuten gevorm maar verder zijn het vooral kale stammen met een groen kroontje.

De mooiste seringplanten bestelt u bij DirectPlant! Grote voorraad seringplanten Lage verzendkosten Lage prijs, hoge kwaliteit! Het is een kleine boom of struik die vooral bekend is vanwege de aantrekkelijke, zoet.


Een sering snoeien draagt bij aan het behoud van de vorm van de struik en zorgt ervoor dat er nieuwe bloemen worden gevormd. Lees meer over sering snoeien. Goedkope sering struiken koopt u online bij Tuinplant. Tuiniertips over sering snoeien: wanneer snoeien en hoe snoeien.


Up-To-Date Snoei Informatie.

De bloeitijd van de seringstruik is medio mei. Zit niet in de kou met Kerst! Geen warm water met Kerst en koud moeten douchen? Daar heeft niemand zin in.


Laat daarom je CV minimaal één keer per jaar controleren. Pot de sering om in een ruime pot die aan de onderkant voorzien is van gaten zodat overtollig water kan wegvloeien. Voor een goede drainage breng je een laagje grind. Geurige, kleurige seringen zijn eenvoudig te kweken in de meeste gebieden.


Of je sering nu een struik of een kleine boom is, ze moet regelmatig. Het kopen en bestellen van de sering op stam doet u bij Boskoops. Verschillende kleuren op en verschillende stamhoogte verkrijgbaar. Stel je eens voor dat je de diepe, mysterieuze geur van seringen inademt, door je scherm, op een warme zomeravond. We noemen dit ook wel een pronkbloeier, een beetje een praatjesmaker onder de seringen.


De sering, Syringa vulgaris, bloeit bijzonder uitbundig. Een boomexpert zei dat ik de boom heel kort moest snoeien paraplumodel maar is dat nodig? Hier lees je hoe en wanneer je een sering moet snoeien.


Snoei ook een mini-sering of Amerikaanse sering.

Van dichtbij zijn de bloemen al even zo mooi en kunt u ook genieten van een heerlijke geur. Van de gewone sering zijn zowel dubbelbloemige als enkelbloemige variëteiten. Als kleine jongen keek Toon Tellegen op tegen zijn zes jaar oudere broer, die onverzettelijk was, alle regels aan zijn laars lapte en zijn eigen weg ging. Toen die broer een jaar geleden overlee begon hij zijn herinneringen op te schrijven aan de tijd dat ze allebei nog thuis woonden.


Wil je mooie volwassen planten vermeerderen zodat de nieuwe planten dezelfde eigenschappen hebben? Dan kan je stekken nemen van wortels, stelen of bladeren van de plant. Het is een prachtige heester met bloesem die lekker geurt. In deze snoeikalender vind je per maand de te snoeien planten, bomen en struiken en hoe je ze dan kunt snoeien. Goedkoopste landelijke bezorging in heel Nederland.


Seringen bloeien gewoonlijk in mei. Sterke heester, bloeit in het vroege voorjaar vol met gele bloemen, bloeit voordat er blad aan komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts