donderdag 26 oktober 2017

Bloeitijd hortensia

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Kwaliteit voor lage prijs. Bekijk de Hortensia Aanbiedingen. Gemakkelijk thuis bezorgd. Sommige soorten zijn tweekleurig.


Vormsnoei wordt bij de Hortensia niet toegepast.

Bloemtoppen worden er pas in het voorjaar uitgesnoei daar het dan veel duidelijker is om uitlopers te herkennen en niet te beschadigen. Meer snoei-info op hortensia snoeien Vermeerderen door stek of aflegging van de tak. Stekken van de hortensia kunnen doorgaans op alle momenten genomen worden. Je kunt beide groepen dan ook goed met elkaar combineren, zodat je de gezamenlijke bloeitijd kunt verhogen.


Nieuwe Hortensia soort ‘Endless Summer’ Er is een nieuwe Hortensia ontwikkel Hortensia ‘Endless Summer’, die een groot voordeel heeft op de oude soorten. Deze soort bloeit namelijk op zowel het nieuwe als het oude hout. Omdat een hortensia zoveel bloeit heeft hij veel meststoffen nodig. Ook bij de bemesting geldt dat de zuurgraad van de grond belangrijk is.


Gebruik daarom zeker bij blauwe hortensia ’s altijd speciale hortensiamest.

Bij roze hortensia ’s kun je ook universele meststoffen gebruiken. Het beste geef je in zowel het voorjaar als het najaar een. De meeste hortensia ’s houden van een zure, humusrijke grond die veel voedingsstoffen bevat en die steeds aan de vochtige kant is. Hoe en wanneer hortensia ‘Annabelle’ snoeien? De wijze waarop verschillende hortensia ´s worden gesnoeid is verschillend.


De langbloeiende hortensia ’s, de naam zegt het eigenlijk al, zijn hortensia ’s die een langere bloeitijd hebben. Deze tuinplant maakt steeds nieuwe knoppen aan, waardoor de bloeitijd wordt verlengd. Met de langbloeiende hortensia ’s kun je een prachtige bloemenzee in je tuin creëren, die elk jaar opnieuw bloeit.


Houtige takken met donkergroene bladeren en daarboven stervormige bloemblaadjes, dat is de Hortensia. Kleuren die het gemakkelijk maken om de Hortensia te associëren met de naderende lente. De kleur van een hortensia kan veranderen door de zuurgraad van de grond. In ons artikel over hortensia kleuren lees je alles over hoe je zorgt dat jouw hortensia roze of blauw wordt.


Hortensia Annabelle ( Hydrangea arborescens) met zijn witte bollen is een fantastische heester. Hij heeft de eigenschap dat het een doorbloeiende hortensia is, die steeds nieuwe knoppen aanmaakt. Hierdoor wordt de bloeitijd verlengd. De bloei begint al in juni en gaat door tot de eerste vorstperiode. Het blad van deze hortensia is lichtgroen en heeft een bijna ronde vorm.


Deze hortensia heeft een scherm met fertiele bloempjes met een rand van heel lichtroze steriele bloemen. Een zeer mooie en bijzondere hortensia , die bloeit van juli tot september en in zure grond zal de bloem geen blauwachtige kleur krijgen.

Na jaar zal de plant ongeveer meter hoog zijn. Ze mag als één van de weinige hortensia ’s een plaatsje in de zon, maar ze doet het net zo goed in halfschaduw. Een sieraad voor zowel grote als kleine tuinen, balkons en terrassen.


De bloeitijd is van juli tot in september en de plant is goed winterhard. De plant wordt niet hoger dan ca. Hortensia is een veel gebruikte naam voor het plantengeslacht Hydrangea uit de familie van de Hydrangeaceae. Het gaat vooral om wintergroene en bladverliezende struiken en klimstruiken en een enkele boom.


Bij elkaar gaat het om bijna 1soorten die groeien in Amerika en in China en Japan. Het gewas heeft een doorgaans opvallende bloeiwijze. Deze Hortensia staat graag in halfschaduw of schaduw, maar kan ook in de zon. Als hij in direct zonlicht staat heeft hij wel veel water nodig.


Klimhortensia is een perfecte klimplant om een muur op het noorden of oosten op een mooie manier te laten begroeien. In de meeste tuinen is er wel een te vinden. De hortensia is misschien wel de populairste tuinplant van Europa. Een hortensia verzorgen is niet moeilijk. Maar wat wel heel belangrijk is: water geven.


Het zijn dorstige planten en zonder water kunnen ze niet. Verzorg je hem goe dan kun je nog meer genieten van zijn prachtige bloemen! Alle soorten Hortensia ’s houden absoluut niet van droogte. De bladverliezende struik kan een hoogte van 1-m bereiken. Bestellingen tot en met zondag gedaan worden vanaf vrijdag bezorgd.


Dat komt omdat wij alle planten persoonlijk bij de kweker selecteren en bij u of een van de vele afhaalpunten afleveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts