woensdag 11 oktober 2017

Moerbeiboom

De volgende soorten, die uit oostelijk en zuidelijk Azië komen, worden aanvullend geaccepteerd door een of meerdere taxonomische lijsten of studies. Synoniemen zoals gegeven door andere lijsten of studies worden tussen haakjes aangegeven. In Europa komt de vruchtdragende moerbeiboom in zuid-oost Hongarije in het wild voor.


Moerbeiboom – Morus Nigra. De moerbeiboom kan goed in de wat grotere tuin gehouden worden. De boom groeit in één jaar zeer hard.

Je kunt wel de grootte van de boom in toom houden door flink te snoeien in de winter. Een prachtige boom die al heel lang in Nederland te vinden is, is de moerbeiboom. Deze wat kleinere boom heeft prachtig groot, groen blad en geeft, vooral op een wat latere leeftij veel zoete vruchten.


Deze vruchten kunnen direct gegeten worden. De bomen kunnen heel oud worden (1jaar en meer), mits de gepaste groeiomstandigheden. Men kan gezaaide en gestekte planten kopen, maar soms ook bomen die geënt zijn op de onderstam Morus alba (witte moerbei).


We kennen de witte moerbeiboom en de zwarte moerbeiboom (Morus nigra). Een opvallend verschil tussen deze twee soorten is dat de jonge takken bij de witte moerbei grijsgroen van kleur zijn. Deze jonge takken zijn ook behaard.

U bent van plan een moerbeiboom te kopen. Wij leveren u alleen de allerbeste (eerste) kwaliteit vruchtbomen direct vanuit onze eigen kwekerij tegen de scherpste prijs. Plant een moerbeiboom en pluk lekkere bessen heel de zomer lang. Ongelooflijk hoe onbekend de moerbei is.


Tijd om iets aan die onbekendheid te doen en de plant op een voetstuk te zetten dacht ik. Daarom een ode aan één van mijn favoriete fruitbomen, de moerbei. Noem deze plant gerust een snoepjesboom.


Ook is de moerbeiboom in dakvorm te verkrijgen. Het planten van een moerbeiboom. Een moerbeiboom moet genoeg zonlicht krijgen.


Ook groeit een moerbeiboom het liefst in vruchtbare, lichte zandgrond. Die ook nog eens kalkhoudend is. Bij late nachtvorst is schade aan de boom mogelijk.


Morus alba (moerbei, witte-) De witte moerbei vormt een brede, ronde kroon van zware takken die steunen op een forse stam, vaak van een indruk wekkende omvang. Bedankt voor uw vraag op een van onze blog berichten. We denken niet dat u een dakboom heeft van een trompetboom.


De vruchten van deze boom zijn zoet en worden behalve als snack ook veel gebruikt als ingrediënt voor jam, gebak en wijn. Ze kunnen verschillende kleuren hebben, afhankelijk van waar ze groeien.

De Bomenspecialist heeft de vruchtdragende variant ook. Fruitless dakmoerbei geeft geen vruchten en is ideaal voor terrassen. Dakmoerbei is ook fruitless te koop.


Zwarte braamachtige bessen van de zwarte moerbeiboom zijn een lekkernij! Afkomstig uit Midden-Azië. Planttips, rassenkeuze, snoei en ziekten. Het bezorgen van een dak moerbeiboom wit.


U betaald een vast tarief voor het bezorgen. Ongeacht waar je de bestelling bezorgt wilt hebben, uitgezonderd de Waddeneilanden en België. In het Latijn wordt zwarte moerbei Morus nigra genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts