maandag 23 oktober 2017

Water verversen aquarium pomp

Bespaar tot wel via kiesproduct. Zonder tijd te verliezen: aanbiedingen ontdekken en direct zonder registratie aanvragen. Gemakkelijk gebruikte machines op onze marktplaats kopen - grote keuze! Alle aquarium -pompen op beslist. Bestel snel jouw aquarium -accessoires.


Weet je waar ik vroeger echt een hékel aan had: mijn aquarium verversen.

Steeds opnieuw mijn emmers met water vullen, tot bij het aquarium sleuren, dan het water erin gieten en daarbij een deel op de vloer morsen of de bodem teveel omwoelen. Meestal eindigde mijn zondagavond met een hoop frustraties, natte kousen en een pijnlijke schouder. Het is moeilijk zeggen hoeveel water je per week moet verversen.


Dat is iets wat je door ervaring moet leren. Over het algemeen is het beste niet teveel met je handen in het water te komen, en niet teveel in een keer water verversen dat heeft direct gevolgen voor het biologisch evenwicht in het aquarium. In elk aquarium hopen zich vanzelf substanties als nitraat en fosfaat op, die in grote hoeveelheden zeer giftig voor de vissen zijn. In de natuur worden deze substanties door stromend water weggespoeld of verdund.


Hetzelfde effect bereikt u door het water regelmatig te verversen.

Wanneer en hoeveel water ? Of wat wij ook wel eens horen dat mensen zeggen: ‘moet dat dan? Er staat toch een pomp op het aquarium die het water schoon maakt? Het is zo dat door het weinig water verversen, door de afvalstoffen van de vissen de PH-waarde zo laag wordt, dat dit voor vissen niet echt prettig is als ze hier in terecht komen.


De aquarium onderhoudsslang is een handig hulpmiddel tijdens het waterverversen. De kans op morsen is zeer klein en het gesjouw met emmers behoort echt tot het verleden. Als je regelmatig het aquariumwater moet verversen dan is een onderhoudsslang een probaat middel om het werk te vereenvoudigen. Vandaag laat ik zien hoe ik mijn aquarium.


Groen water en zweefalgen in zoetwater aquarium. Daarom geef ik je volgende tips waarmee je voortaan snel, efficiënt en met de glimlach je water verversen. Waarom moet je je aquarium verschonen? De reden is simpel: een waterverversing is goed voor je aquarium.


Want je aquarium ziet er niet alleen beter uit, het is ook écht gezonder. Om het water in je aquarium op de juiste manier te kunnen laten doorstromen, heb je een aquariumpomp nodig. Wat voor sterkte pomp je nodig hebt, ligt aan de inhoud van je aquarium en het soort aquariumfilter wat je gebruikt.


Een aquariumpomp in combinatie met een filter zorgt ervoor dat jouw aquarium water helder en alg vrij blijft. Hoeveel water moet ik verversen? In een goed “ingedraaid” aquarium met een normale visbezetting en een goede bezetting aan waterplanten elke week ongeveer van de netto inhoud.

Nog beter zou zijn 2x per week , maar 1x volstaat. Ververs met water dat iets koeler is dan het water wat je uit de bak haalt. Water verversen bij discusvissen. De grootste collectie aquariums!


Aquariums tegen de laagste prijzen. Breed scala aan aquariums voor beginners of professionals, zowel klein als groot. Nu extra voordelig te bestellen bij zooplus. De discus is erg gevoelig voor het water en zeker voor verkeerdewaardes. Ik vervang wekelijks het laagje witte watten, om zoveel mogelijk vuil uit het water te houden.


Je kunt gebruik maken van een hevel (stuk slang) of een pompje om het water uit het aquarium te halen. Aangezien vers zeewater vaak in een emmer wordt aangemaakt en het aquarium hoger staat dan de emmer op de vloer zul je een pomp moeten gebruiken als de emmer te zwaar is om het water in het aquarium te krijgen. Ik heb op voorhand de grind goed gespoeld tot ik helder water had en die dan in de aquarium geplaatst.


Als bij het water verversen de inlaat van het filter boven water komt kan het filter geen water rondpompen. Schakel in dat geval het filter tijdelijk helemaal uit. De pomp van een aquarium filter wordt gekoeld door het water. Als er geen water doorheen loopt zal de pomp oververhit raken en doorbranden. Als je ziet dat de stabiliteit van je aquarium hieronder gaat leiden dan moet je een andere ritme toepassen.


Is het een groot aquarium dan gaan we dit niet doen en blijven we water verversen en de pomp en ruiten schoon houden. U zorgt thuis voor een mooie plek voor de vissen en zorgt ervoor dat ze niet te licht staan. Wij staan altijd voor u klaar mocht u nog vragen hebben over uw koud water aquarium.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts