dinsdag 17 oktober 2017

Eigen teelt

EIGEN TEELT Eigen Teelt is een onmisbaar handboek voor de thuisteler, geschreven door cultivatiespecialist en cannabisonderzoeker Dominique van Gruisen. Eigen Kweek is een productie van Eyeworks en werd gemaakt door het team achter de midfictiereeks Dubbelleven. Aanvankelijk had de reeks één seizoen, maar door het grote succes werd beslist om nog twee seizoenen bij te maken. Wij zijn van mening dat een lokaal biertje alleen écht lokaal is als deze ook lokaal geteeld wordt.


We willen af van buitenlandse grondstoffen en zetten ons in om zoveel mogelijk de regio te halen.

Daarom telen we zelf hop en zijn we bezig met de teelt van eigen biologische brouwgerst. Hermans Fruit is een fruitteeltbedrijf dat duurzame voeding uit de regio voor de mensen in de regio teelt ! Het fruitteeltbedrijf van de familie Hermans bestaat drie generaties, de vierde generatie is komt eraan. De teelt begint bij het uitzoeken van een geschikt kavel naargelang dit kavel beschikbaar is.


Zodra we een kavel hebben gekocht of gepacht worden er grondmonsters genomen waarbij we de organische stof en messtoffen in de grond bekenbaar krijgen. Het handboek maakt eigenlijk deel uit van de cursus ‘ Eigen Teelt ’ van de HGC Academy, die regelmatig georganiseerd wordt. Het handboek ‘ Eigen Teelt ’ is eigenlijk een absolute must in de boekenkast van iedere wietkweker in de Lage Landen.


Voor zowel de eigen teelt als voor aanvullend product, werkt Staay Food Group internationaal samen met partners die hun sporen ruimschoots verdiend hebben.

Het gaat hierbij in veel gevallen om familiebedrijven die allen op hun manier werken aan het leveren van topkwaliteit. Sperziebonen en Snijbonen van onze eigen teelt vanuit Marokko. We hebben ze weer de eerste Marokkaanse sperziebonen en snijbonen van eigen teelt onder het eigen merk Carlo bij Fresh2You in Barendrecht. Het eigen merk is een knipoogje naar Karel van Oers – in Afrika vaak Carlo genoemd – die met de bonenteelt weer teruggaat naar zijn roots.


De start van het kweken van graszoden begint met een basisbemesting van varkensmest. T- Eigen Zeeuwse teelt van soja. AU - van der Werf, Harmen. N- Zeeuwse soja komt eraan.


Vier akkerbouwers in Zeeuws-Vlaanderen telen dit jaar voor het eerst het van oorsprong zuidelijke gewas. Ze hebben samen zestien hectare ingezaaid. Wij telen al ons zachtfruit zelf. Door alles in eigen huis te telen, garanderen wij een optimale controle en perfecte kwaliteit. De lekkerste kersen, van eigen teelt ! De nieuwe oogt komt er weer aan!


De eerste plukdag zal dit jaar zijn op juli. De teelt van contract- of eigen lelies is vrijwel gelijk, maar onze eigen bollen verwerken wij zelf. Dat betekend dat de bollen bij ons door de schuur gaan over de verwerkingslijn.

Daar worden eventuele ongerechtigheden eruit gehaal de bollen worden op maat gesorteerd en per maat verpakt in leliekratten. In de glastuinbouw wordt dagelijks een enorme hoeveelheid ( teelt )data geproduceerd. FVO onderkent de strategische waarde van deze teeltdata. In het belang van haar telers heeft FVO binnen het programma Glas4.


Dit Data Protocol geeft telers de mogelijkheid om regie over eigen teeltdata te houden. Er mocht geen landbouwgrond voor worden onttrokken, maar verder was het legaal. In veel volkstuinen was een hoekje gereserveerd voor de tabaksteelt.


Eigen Teelt Festival in het Belgische Maasmechelen zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag augustus. De locatie is het gemeentelijke sportpark in Maasmechelen. Op dit festival zullen jonge regionale bands spelen maar ook bekendere bands.


Terwijl de firma Pool in de jaren zo goed floreert dat de firma halverwege de jaren fors kan uitbreiden, betekent de Tweede Wereldoorlog voor de firma net als voor veel andere bedrijven en bedrijfstakken een moeilijke periode. Een van onze specialiteiten zijn onze staak –en snijboontjes. Deze worden biologisch gekweekt in onze serre en zijn vanaf begin juni te verkrijgen. Al jarenlang zijn deze boontjes een traditie voor ons bedrijf en zijn tot op vandaag nog steeds geëerd. We telen ze tot eind oktober.


De basis voor het jaarrond leveren van onder andere sperziebonen is de eigen teelt in zowel Afrika als Nederland. Daarnaast voert men product aan van partners in Frankrijk, Afrika en Zuid Amerika waar overal conform de Van Oers standaarden wordt geteeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts