donderdag 5 oktober 2017

Moet een amaryllisbol water hebben

The best flower bulbs from Holland! Easy online ordering and fast delivery. We offer our customers high quality flower bulbs for competitive prices. Alle amaryllisbollen op beslist.


Bekijk het ruime assortiment Champagnes.

Voor 22:bestel morgen in huis! In het begin zal uw Amaryllis niet zoveel water vragen, maar houdt haar toch in de gaten en geef water als u ziet dat de grond droog wordt. Ook als u nog geen groei ziet houden de wortels ervan om in een vochtige grond te staan. De amaryllisbol kent verschillende ontwikkelingsstadia en die moet je volgen en verder niets doen tot het moment dat je de adviezen in het artikel weer moet opvolgen.


Amaryllisbol op glas Amaryllis kan goed op glas of schaal gekweekt worden, net als de hyacint. De bol moet droog en schoon zijn voor hij op de schaal of in het glas wordt gelegd. De amaryllis heeft zoveel groeikracht dat hij zelfs zonder water tot bloei kan komen.

Op water in bloei trekken is een lust voor het oog. Tot de bloemknop boven de bol zichtbaar is, de aarde bijna droog houden. Krijgt ze teveel water in het begin, dan ontwikkelen de bladeren zich te snel en blijft de bloemstengel kort. Is de knop helemaal boven de gron dan wil de Amaryllis graag voor een zonnig raam staan en steeds meer water. Zodra ze bloeit, eens per week wat kamerplantenmest.


Dankzij deze bladeren kan de bol zonlicht omzetten in suikers die als voedsel zullen dienen voor de volgende bloei. De plant moet op een zo licht mogelijke plek staan, het liefst direct achter een raam om zoveel mogelijk licht uit onze korte (winter) dag te kunnen halen. De plant verlangt nu ook regelmatig (elke weken) wat voedsel in het water.


U heeft daarvoor wel een geschikte glazen vaas nodig, die de amaryllisbol goed vast zet terwijl de wortels in het water hangen. Zorg ervoor dat het water net de onderkant van de bol raakt, waardoor ook nieuwe wortels gestimuleerd worden uit de bol te komen. Plaats de Hippeastrum op water direct op een lichte en warme plek in de woonkamer.


Houd het waterniveau ongeveer gelijk en ververs het water als het troebel kleurt. Let er wel op dat de bloempot groot genoeg is! Het is ruim voldoende als hij voor de helft in de grond zit.


Uw amaryllisbol kan direct worden geplant.

Wanneer de bol later wordt geplant, dan deze bewaren tussen en 12°C om vroegtijdig uitlopen te voorkomen. Vóór het planten de bol bij voorkeur een halve dag met de wortels in water leggen om te ‘weken’ waardoor de bol makkelijker nieuwe wortels maakt. Eenvoudiger dan bij een amaryllisbol in wax kan de verzorging niet zijn. Zoals ook op het etiket bij iedere amaryllis in wax staat, het zijn ‘No Water Flowers’. Je hoeft bijna niets te doen.


Onder in de gewaxte bol zit een ijzeren spiraal. Meerdere aanbieders en soorten. Het grootste online winkelcentrum.


Maar ze zien er leuk uit he… maar hoe kan een amaryllisbol uitkomen zonder water ? Nou eenvoudig, de bol (overigens vrijwel alle bolletjes) hebben genoeg power om uit te komen! Ze houden van een temperatuur van tot graden (lees: niet boven de verwarming! dat is weer te warm) en dan komen ze vanzelf uit. De bol heeft voldoende voeding in de bol zelf om de plant te laten groeien en bloeien, je hoeft hem dus geen extra water te geven.


Bij de Hippeastrum Waxz of H. Velvet kun je de bol niet zien omdat deze een laag wax of fluweelachtige stof heeft gekregen. Koop de grote amaryllisbol , verkrijg baar in verschillende kleuren, of ga voor de klein bloemige amaryllis Pamela. Deze soort geeft veel stelen met zeker bloemen per steel. Dompel de bollen zeker een uurtje in een bak handwarm water.


Zet ze daarna in een glazen bak of leg ze in een schaal. Eventueel aangevuld met decoratie materiaal. Je zou zeggen dat iemand die een Amaryllisbol gaat overhouden al enige ervaring heeft met een Amaryllis.


Dat is in dit geval onjuist. Volgens mij heb ik nog nooit een Amaryllis in huis gehad. Als kind heb ik ze wel tot bloei zien komen bij ons thuis, maar zelf heb ik er geen verzorgd.


Dus tsja… moet die bol eigenlijk ook water hebben straks? Net als bij andere snijbloemen snijd je de steel schuin af en zet de Amaryllis in schoon water in een schone vaas. Snijbloemenvoedsel is alleen nodig wanneer de Amaryllis in een vaas staat met andere bloemen. De uitgebloeide amaryllisbol verhuisde naar buiten in mei, met het idee die moet ik nog een keer weggooien. Dat gebeurde door de omstandigheden niet.


Hij kreeg op tijd een scheut water mee als de andere potten gesproeid werden en dat was het. Potkluit niet laten uitdrogen, maar ook niet in het water laten staan. Amaryllisbollen met vilt of wax komen zonder water tot bloei, maar mogen niet te warm staan, anders verdrogen de bloemen. Zet de vaas op een redelijk koele plaats, niet op de tocht of naast de fruitschaal. Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.


We moeten daarbij echter wel bedenken, dat die bomen en struiken ook behoefte hebben aan veel water. Ze zullen vocht en voeding uit de grond halen. De hortensia, die ook veel water nodig heeft, kan dan tekort komen.


Vooral aan het begin of aan het eind van een warme dag. Zorg daarom dat u regelmatig water geeft. Wil je met kerst de bol bloeiend hebben is het belangrijk te vermelden dat de bol dan bij de kweker de juiste behandeling moet hebben geha anders kan het erg lang duren voordat er enig teken van leven komt.


Als de bol niet een tijdje in de kou heeft gelegen om de winter te simuleren en geen warmte krijgt doet ie niet zoveel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts