dinsdag 10 oktober 2017

Kieseriet gebruik

Kieseriet korrel is een natuurlijke bron van magnesium. Het aanwezige zwavel en magnesium in de meststof zijn wateroplosbaar waardoor het direct door de plant kan worden opgenomen. Type meststof en eigenschappen.


Er zijn verschillende soorten magnesiumsulfaat in de handel: 1. Dit is een belangrijke magnesiumbemesting (Mg), die ook in de Biologische land- en tuinbouw mag worden gebruikt. Mg is een bouwstof voor chlorofyl.

Magnesium is belangrijk bij de vorming van de groene bladkleur. Persoonlijk advies van specialisten Wereldwijde. Er zijn een behoorlijk aantal meststoffen verkrijgbaar in de handel.


Dit zijn allemaal duidelijke tekenen van magnesiumtekort. Maak dan gebruik van deze link. Als jij via die link iets koopt, sponsort Bol. Bijvoorbeeld bij de aankoop van moestuin boeken, tuingereedschap, moestuinbenodigdheden of andere niet tuin gerelateerde artikelen.


In de biologische landbouw wordt geen kunstmest gebruikt, maar geeft men de voorkeur aan het gebruik van organische meststoffen, bijvoorbeeld compost, dierlijke mest of groenbemesting. Men vermijdt kortwerkende voedingsstoffen zoals kunstmest.

Dit zou leiden tot compactere planten met een sterker wortelstelsel en meer weerstand tegen ziektes. Heeft jouw plant gele bladeren? Dan kan een magnesiumtekort de oorzaak zijn! Ook om een diepgroen gazon te bekomen, is deze bodemverbeteraar ideaal.


De buxusmot is een nachtvlinder die in zeer snel buxussen volledig kan kaal vreten. Wellicht zijn ze via uit Azië geïmporteerde planten zo naar onze regio terecht. Zorgt voor prachtige, diepgroene bladeren van alle.


Een uitstekende granulatie en een goed strooibare korrel. Het direkte effect van een bemesting met kieseriet op het MgO gehalte in het voorjaarsgras loopt van jaar tot jaar uiteen. De verhoging bedraagt bij 1kg MgO per ha op zand ongeveer – 0 op veen – en op klei – MgO in de droge stof. Triferto maakt gebruik van Cookies. Geef per categorie de keuze voor het gebruik van cookies aan.


Zowel bladgewassen als sierplanten zullen donkergroen kleuren door gebruik van kieseriet. Ook als extra groenmaker voor gazons kan kieseriet perfect dienen. Bruinverkleuring van naalden van coniferen kan probleemloos worden voorkomen met deze magnesiummeststof. Bij veelvuldig gebruik zit er teveel zout in de grond.


Het gebruik van roze korrels moeten wij zo veel mogelijk beperken. Bij de gecontroleerde meststoffen is de Osmocoate de meest gekende.

Maai voordat u gaat bemesten altijd het gazon. Dit zorgt ervoor dat de gazonmest niet op het gras blijft liggen en zorgt dus voor een betere verdeling. Het bemesten van het gazon kan op twee manieren worden uitgevoerd: Handmatig of met behulp van een strooiwagen.


Met name voor de grotere gazons is het gebruik van een strooiwagen aan te bevelen. Het was het allemaal net niet…. Makkelijk te herkennen (aan dat blad) maar dan vervolgens moeilijk te plaatsen en te ‘repareren’. We hebben toen nog kieseriet gekocht en wat gestrooid maar dat mocht toch niet echt meer baten (waarschijnlijk te laat). In het voorjaar bemesten is goed voor een snelle aangroei van uw gazon en geeft snel de prachtige groene kleur.


Bij voorkeur in de maand februari of maart. In de zomer bemesten zorgt ervoor dat het gras, ondanks de drogere periode en het intensiever gebruik van het gazon, toch mooi blijft. De tegenstand richting kunstmest is naar mijn idee meer gericht op enkel alleen kunstmest gebruik en overdadig gebruik.


Plantengier is natuurlijker maar dat moet ook maar net voor handen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts