maandag 2 oktober 2017

Bodembedekkende rozen

Bloeit in golven van juni tot oktober met enkele, donkerrode bloemen met vijf tot zes bloemblaadjes en een geel hart. De bodembedekkende rozen die jullie ons geleverd hebben groeien geweldig en bloeien nu uitbundig! Hartelijk dank voor het goede advies van welke rozensoorten wij moesten nemen. Dit is een compliment van een rozenkweker die met pensioen is en dus wel verstand heeft van kwaliteit! Deze groep rozen hebben tevens een bodembedekkende groei, zeer rijke bloei en een goede resistentie tegen rozenschimmels.


Bodembedekkende rozen

Bodembedekkende rozen bij Tuinplantenwinkel. Lees voor onze snoei- en verzorgingstips dit artikel. Alle bodembedekkende rozen op tuinplantenwinkel zijn op kwaliteit geselecteerd en worden door ons vakkundig verzorgd.


Net als andere bodembedekkers kunnen ze in geen tijd grote oppervlaktes bedekken en geven ze onkruid geen kans. Ontdek de soorten bodembedekkende rozen , hoe je moet planten en snoeien. Als de bodem bedekt is, krijgt onkruid geen kans.


Kenmerkend is hun vermogen om op grond van de kruipende, platte tot boogvormig overhangende groeiwijze en goede gezondhei in een zeer korte tij zonder veel onderhou grote oppervlaktes te bedekken. Knip eventueel alleen enkele van de oudste takken weg om de vorm mooi te houden. Jaarlijkse snoei van deze soorten kan achterwege blijven. Ze vragen weinig onderhoud en door de vele bladeren. Voor iedere gelegenheid de mooiste rozen.


Leuk om te krijgen én leuk om te geven. BODEMBEDEKKENDE ROZEN Deze lage struiken kruipen weelderig over de grond waardoor wieden haast overbodig wordt. Een prachtig tapijt gevormd door talrijke kleine roosjes. Ook geschikt voor potten en bakken. Verschillende variaties kunnen wij u aanbieden, waaronder ook een aantal Flower Carpet rozen.


Bodembedekkende rozen

Ze zijn ook geschikt om tuinornamenten te sieren of in bloempotten op uw terras. Wilt u een mooi bloeiend rozenperk in uw tuin bekijk dan ons assortiment. Alles over deze rozen vindt u bij tuinplantenwinkel. De groep rozen die we bodembedekkende rozen noemen zijn eigenlijk lage heesterrozen, die de eigenschap hebben of een dusdanige groeiwijze bezitten, dat ze goed een bodem kunnen bedekken. Ze zijn dan ook zeer geschikt om grote vlakken mee vol te planten en zo een ware bloemenzee te creëren.


Veel traditionele bodembedekkers, zoals de vinca wijnstok, de pachysandra en de klimop, vormen een dikke mat om zo onkruid tegen te gaan. Onkruid kan daardoor gemakkelijk tussen de rozen gaan groeien en vaak ook nog eens aan de basis van de. Rozen in kwekerspot kunnen bijna het hele jaar door geplant worden. Alleen als het vriest is het voor rozen in een kwekerspot beter om te wachten met planten totdat het niet meer vriest. Deze rozen worden in rust gehouden totdat zij geleverd worden.


Bodembedekkende rozen

Rozen worden onderverdeeld in grootbloemige rozen , trosrozen (Floribunda rozen ) heesterrozen, patiorozen en klimrozen. Daarnaast is er nog de groep rozen op stam. Er zijn bodembedekkende rozen , deze blijven vrij laag en onderdrukken onkruidgroei. Alle overige rozen snoeit u in maart. Snoeien van bodembedekkende rozen.


Na de winter kun je de dode en beschadigde takken wegsnoeien. Daarna snoei je de rozen bij met een haagschaar. Stel u bij bodembedekkende rozen geen planten zoals traditionele bodembedekkers voor.


Deze planten worden doorgaans slechts à 25cm hoog. De meeste bodembedekkende rozen zullen toch eerder tot 50cm hoog worden maar zullen door hun dichte groei en goede bladbezetting goed als bodembedekker functioneren. Het zijn kruipende, lage en breed uitgroeiende rozen , meestal doorbloeiend. Eenmaal volgroeid groeit er geen onkruid meer tussen en heeft u een onderhoudsvriendelijk plantvak met mooie bloemen. Hieronder een overzicht van de soorten rozen.


Klimrozen, geurende rozen en rozen voor de border. De roos blijft gewoon de allermooiste en meest geliefde bloem ter wereld. Kies voor je tuin sterke rozen , die niet ziek worden, weinig snoei en onderhoud vergen en maandenlang enthousiast bloeien en geuren.


Met deze plant is het genieten van de vele paarsblauwe bloemetjes die veel vlinders en bijen aantrekken. De bloemen van de Nepeta steken mooi af bij het neutrale grijze behaarde blad. Het is een goede bodembedekkende plant die graag in de zon groeit.


Let wel op, want hij kan ook andere planten gaan overwoekeren. Een mooie mix van dwergroosjes in diverse kleuren voor de border. Deze bodembedekkende rozen groeien laag bij de grond en zorgen voor een kleurrijke en langdurige bloemenzee.


Bloeien van de zomer tot in de herfst en houden met hun prikkels honden en katten op een afstand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts