dinsdag 3 oktober 2017

In einsteins achtertuin

Ze zaten nachtenlang te studeren en bluften zich bij natuurkundecongressen naar binnen om daar in gesprek te gaan met beroemde denkers zoals John Wheeler, Leonard Susskind en Stephen Hawking. Einsteins Achtertuin is een fascinerend boek over natuurkunde, over de kleinste deeltjes en over het universum. Na het lezen van dit boek laat natuurkunde je nooit meer los. Bestel het boek nu in onze webshop. Als er ergens een boek over natuurkunde of kosmologie was, zaten wij er met onze neus in.


Het daaropvolgende gesprek was het begin van een jarenlange queeste waarin vader en dochter samen op zoek gingen naar het antwoord op de grootste mysteries van het universum.

En dat brengt je aan de randen van het denken in de fysica…. Een duizelingwekkende tocht langs de mooiste ideeën uit de natuurkunde (Trespassing on Einstein’s Lawn, vertaald door Ingrid B. Ottevanger en Wim Scherpenisse). Gefter op in Amsterdam, vandaag publiceren we voor. Kun je bang worden voor een boek?


Ze verslonden alle beschikbare boeken en bluften zich onder valse voorwendselen naar binnen bij natuurkundecongressen om daar in gesprek te gaan met beroemde denkers als John Wheeler, Leonard Susskind en Stephen Hawking. Dit doet ze op een manier die pakt, humoristisch is en moeilijke stof begrijpelijk maakt door formules achterwege te laten en haar eigen woorden te gebruiken. Wetenschappelijke boeken zijn vaak maar voor een beperkt publiek interessant.


Een originele insteek – al gaat een deel van de charme in de vertaling verloren – maar de wetenschap zelf is best pittig. Ben je wel een echte natuurkunde liefhebber?

Uniek aanbod (tweedehands) boeken. In Einsteins achtertuin mag met recht een surprise-bestseller genoemd worden: het is het moeilijkste boek dat het makkelijkst over de toonbank ging. Gerard van Wingerde , een persoonlijke visie op literatuur en andere zaken. Voor al je literatuur en romans. New Yorkse societyjournalist Amanda Gefter loopt een natuurkundeconferentie binnen en raakt gefascineerd door de diepste aard van materie, ruimte en tijd.


Onderweg spreekt ze alle kopstukken, van Leonard Susskind tot Stephen Hawking. Klinkt als fictie, maar is echt en buitengewoon onderhoudend. Duizenden lezers omarmden Amanda Gefter al en het boek is inmiddels al maal herdrukt. Mijn eerste barrière was dat ik dit boek las in het engels en als ebook.


Koop nieuw of tweedehands. Al lezende ontmoet je de grootste natuurkundigen van de moderne tijd. Veilig winkelen, bestellen en betalen! Geen Kindle-apparaat vereist. Natuurlijk is Bodanis allesbehalve de eerste die het leven van de beroemde natuurkundige in detail beschrijft, of die aandacht besteedt aan de minder mooie kanten van ’s mans karakter.


Maar hij doet dat wel met genoeg flair om Einsteins grootste fout toch tot een aanrader te bombarderen. Informatie Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e. Meld je dan hieronder direct aan.


Een boek van de jonge wetenschapsjournalist Amanda Gefter waarin je kennismaakt met de relativiteitstheorie, kwantummechanica, snaartheorie en hoe de verschijnselen rond zwarte gaten al onze veronderstellingen onderuit schoppen.

Free 2-day shipping on qualified orders over $35. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Ooit lonkte het avontuur en konden de reizen haar niet ver genoeg zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts