donderdag 24 april 2014

Druk douche verhogen

Inloopdouches in elke prijsklasse. Nu tijdelijk met gratis Grohe doucheset t. Slimme badkameroplossingen voor senioren. Verhoog de waterdruk van de douche. Bestel de juiste pomp voor uw klus!

Hoge kwaliteit waterpompen met lange garantie voor een lage prijs. Laat je drukwerk goedkoop drukken. Bekijk nú al onze mogelijkheden.


Met onze hydrofoorpomp als drukverhoger heeft u altijd de gewenste waterdruk in huis. Dit is dé oplossing voor ieder huishouden met een lage of wisselende waterdruk. De benodigde waterdruk wordt geheel automatisch bepaald waardoor u zelfs bij tegelijk gebruik van al uw kranen en douche dezelfde druk behoudt op zowel warm als koud water. Wilt u uw waterdruk verhogen van uw douche , cv of badkamer?


Een drukverhoger is de oplossing voor extra waterdruk in uw woning.

Deze waterdruk kan afgenomen zijn door bijvoorbeeld een tweede badkamer of een stortdouche. De CV-ketel levert in deze gevallen niet voldoende water. Door een verlaagde waterdruk komt er slechts een zachte waterstraal uit uw douche.


Door de waterleidingdruk met een hydrofoorpomp te verhogen kunt u uw douche precies afstellen zoals u dat wenst. Door het eenvoudig instellen van de gewenste waterdruk heeft u ongeacht de waterafname altijd dezelfde druk in huis. Hoe dunner de buis, hoe groter de weerstan hoe minder water er per minuut doorheen kan. Het enige dat je kan doen is de druk verhogen op de benedenverdieping.


Met het risico dat je leidingen knappen omdat de druk te hoog wordt. Ik had nog meer problemen, niet alleen de druk maar ook de éne dag heet water en de andere dag lauw water. Er is bij mij iemand wezen kijken en die vertelde dat dit aan de thermostaatkraan lag dat deze kapot was maar dat het niets met de druk te maken had.


De druk kan door de monteur van de ketel worden ingesteld. De oplossing is afhankelijk van de situatie waar je mee te maken hebt. Zijn deze echter klein, en zit er dan nog eens een grote weerstand (lees: doorstromer) tussen, dan is de uitgang (lees: debiet en gevoelsmatige druk ) zeer laag. Hierdoor wordt de waterdruk in de gehele woning hoger.


Wilt u de druk plaatselijk verhogen , dan kunt u kiezen voor een Home Unit. Hiermee wordt de druk verhoogt bij één tappunt.

Standaard met lage instap. Onze inloopdouches zijn alleen van de beste merken. Grote keuze in elke prijsklasse. De grootste collectie douches vind je hier! Check het aanbod online bij Tegeldepot.


Douches tegen de laagste prijzen. Dat hielp een klein beetje maar de druk viel toch nog tegen. Ook onze CV ketel was nagekeken. Frequentieregeling zorgt ervoor dat de pomp ‘bijspringt’ wanneer nodig.


Als dus boven de douche gebruikt wordt terwijl iemand beneden de kraan gebruikt zal de pomp ervoor zorgen dat de druk opgevoerd wordt tot het gewenste niveau. U kunt dus zeer precies de druk afstellen. De drukverhogingspompen zijn per bar instelbaar. Bij de aansluiting op het gemeentenet zit een kraan waarmee je de druk kan verhogen.


Hou er rekening mee dat het kan zijn dat je leidingen niet berekend zijn op deze hogere druk en je dus lekkage kan krijgen door gesprongen aansluitingen. Te weinig waterdruk op uw douche , bad of waterkraan in uw woning? Maak kennis met de stille en compacte DAB E. Druk en debiet is niet hetzelfde. Als er liter warmwater per minuut uit de ketel komt (debiet) betekent dit niet dat de druk goed is. Een douche werkt pas goed als die liter tijdens gebruik een druk heeft van minimaal bar (zie technische documentatie van de douche kop, dit kan variëren).


Mijn vraag is als de waterdruk in je huis niet al te hoog is kan een dergelijke douchekop die druk verhogen ? Bij mij thuis ligt de waterdruk laag. Wat uit mijn douchekop komt is net aan acceptabel. Ga ik naar mijn ouders in het dorp ernaast word ik zowat onder de douche uit geblazen.


Wat is er aan de hand wanneer de waterdruk in huis opvallend daalt – en u dus gefrustreerd onder de douche staat? Er zijn verschillende mogelijke oorzaken. De meest voorkomende zijn verstoppingen of lekken in de aanvoerleiding.


Het water bereikt uw douchekop en andere kranen dan met een lagere druk. Bent u bezig met een extra wastafel, douche of wasmachine? Veelal oudere woningen hebben problemen met een lage waterdruk in de waterleiding.


Het verhogen van de waterdruk in de waterleiding is hierbij in veel gevallen noodzakelijk. Maar welke waterpompen zijn hiervoor geschikt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts