maandag 6 april 2015

Olifantsoor

Omdat de Olifantsoor constant in ontwikkeling is door nieuwe bladeren aan te maken, verbruikt de plant relatief veel voedingsstoffen. Lees hierbij de gebruiksaanwijzing op de verpakking en gebruik nooit te veel, dit kan de plant schaden. Dit blijkt ook wel uit zijn vele bijnamen: Olifantsoor , Reuzentaro, Taro en één subgewas wordt zelfs de Skeletplant genoemd. Deze kamerplant heeft grote bladeren in een vorm die doet denken aan de oren van een olifant. Wanneer deze binnenplant te weinig zonlicht krijgt kan de plant scheef gaan groeien richting het licht dat er wel is.


Mijn olifantsoor heeft grote bladeren en staat in een grote pot met voldoende gron krijgt elke week ca 2-3l water waarop hij het steeds goed doet.

Nu verschijnen op alle bladeren plots bruine vlekken en worden de bladeren erg poreus op die plekken. De kamertemperatuur is doorgaans hoog (ca 22C). Deze prachtige kamerplant met grote, groene bladeren is een hele mooie toevoeging aan je interieur. Spray keer per week op het blad en geef direct een goede slok water. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen.


Opvallende plant door zijn streepjes op de steel en scherpe lijnen in het blad. Olifantsoor is een vaste plant die meter hoog kan worden en grote, pijlvormige bladeren krijgt. De plant komt aan zijn naam omdat de grote bladeren lijken op de oren van een olifant. Om olifantsoor te kweken, moeten de planten minstens 1.

Met z’n grote bladeren die op olifantenoren (niet voor niets als bijnaam Olifantsoor ) lijken, lange stelen en grote voorkomen, is deze groene rakker een hippe eyecatcher die heel makkelijk gestijld wordt met de woontrends van nu. Door guttatie van de olifantsoor krijg ik nu water op mijn laminaat. Zijn dit blijvende vlekken? Maar ze zijn wel beeldschoon en hebben ultieme tropische vibes.


Olifantsoor staat graag licht en ruim, zodat hij zijn bladeren goed kan ontvouwen. Als tropische regenwoudbewoner houdt hij van vochtige lucht: de sierpot in een fraaie schaal met water zetten dat om hem heen verdampt, vindt olifantsoor geweldig en staat nog mooi ook. Hij komt oorspronkelijk uit Azië, waar de wortels van de plant veel in gerechten worden gebruikt. Vanwege zijn grote bladeren staat hij ook wel bekend als Olifantsoor of Reuzentaro. Het zijn geen kieskeurige planten.


Eenmaal aangeslagen wordt ook droogte goed verdragen. De aantrekkingskracht van deze plant zit ’m met name in de vorm van de bladeren, die veel gelijkenis vertonen met een olifantsoor. Deze groene kamerplant staat het liefst op een warme lichte standplaats uit de zon. Ondanks het feit dat het een forse jongen is, ziet de plant er toch luchtig en gestileerd uit, door de hoge, gladde stengels die uit een knol groeien. Die stengels kunnen effen zijn, maar ook tijgerstrepen hebben en het blad is al even spraakmakend.


Deze plant heeft grote bladeren en kan tot wel meter hoog worden. Ollie is een bijzondere jongen en je ziet al snel waarom als je naar zijn steeltjes en bladeren kijkt. Je zou toch bijna zeggen dat hij een kruising is tussen een zebra en een olifant.


Hij dankt zijn Nederlandse naam aan de vorm van zijn bla dat aan het oor van een olifant doet denken. Alocasia calidora, oftewel olifantsoor !

In de vrije natuur kunnen de bladeren van sommige soorten uitgroeien tot wel m groot. Een lichte plaats is aan te raden voor deze kamerplant maar pas op voor direct zonlicht. De bijnaam heeft de plant te danken aan de vorm van de bladeren die echt op een olifantsoor lijken. Om de zoveel tijd de bladeren besproeien is aan te raden evenals de plant te draaien. Let bij de Olifantsoor plant op dat deze niet in direct zonlicht staat.


Winterhard tot ongeveer -15°C. Niet verwarren met taro , dat lijkt op tajer (zelfde soort blad en knol) en wordt ook Olifantsoor genoemd maar is toch echt anders (rauw zelfs licht giftig). Door de stelen lopen holle buisjes.


Ik vertel je alles over de verzorging en de groei, want deze plant is niet de makkelijkste. Per jaar wordt er wereldwijd rond de zes miljoen ton Taro of olifantsoor geoogst. Taro is een van de belangrijkste voedselgewassen op de wereld. De kolonisatie van Oceanië en Nieuw-Zeelan zo’n 2. Polynesiërs de eetbare knollen meenamen uit Maleisië. De Olifantsoor plant kopen.


De grote blad verklaart de naam van de plant. Het is een plant welke uit Azië komt en veel in India aangetroffen wordt. In het tropische regenwoud zorgen de grote bladeren voor bescherming tegen de regen. Uur besteld is de volgende dag in huis, slechts euro;3.


Voor verzending in nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts