vrijdag 17 april 2015

Red baron siergras

Ergens anders goedkoper bel ons. De goedkoopste last minutes. Boeken met laagste prijs garantie! Geen abonnement, betaal per film. Imperata cylindrica ( Japans bloedgras) snoeien.


Dit siergras kun je het beste in april aanplanten.

Red Baron ’ kan zonder meer ook herplant worden. Japans siergras is een mooie verkleurende tuinplant en daarom bij velen favoriet. Deze beide bijzondere soorten siergras behoren tot de grassenfamilie en zijn prachtige herfstbloeiers. Hoe meer zon dit siergras krijgt hoe meer de bladeren rood kleuren.


Vermeerderd zich door uitlopende wortels en daardoor makkelijk te delen of te scheuren. Heeft bij voorkeur voedselrijke grond. Ook goed te gebruiken in pot op terras en balkon.


Wenst een droge, goed doorlatende standplaats en winterbescherming is gewenst het eerste jaar na aanplanten of bij stenge winters.

Een van de mooiste rode grassen. Naarmate dit siergras ouder wordt, kleurt het blad steeds roder. De plant vormt pollen die zich door middel van wortelstokken kunnen vermeerderen. Het blad loopt vanaf april uit met fris jong blad. In het voorjaar zijn de langwerpige bladeren eerst meer rood-groen.


Gedurende het seizoen worden de bladeren van deze tuinplant bloed-rood. Plant voor een mooi resultaat stuks per vierkante meter. Het siergras staat graag in de volle zon of in lichte schaduw. Welke kleur zou deze hebben?


Wel, hoe zonniger hij staat des te roder zal hij kleuren. Bordeaux tot bloedrood zeg maar. Hij zal een à 60cm hoog worden en is prachtig in de zomer.


Dat heeft alles met zijn bladkleur te maken, niet met Samoeraiverhalen of mythische gebeurtenissen. Het zijn polvormende planten met nogal recht omhoog groeiende, smalle bladeren. Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De smal lineaire bladeren zijn frisgroen en worden dan vurig rood in de zomer, de bloei komt in europa zelden tot stand. Ook in een wintertuin is het siergras een blikvanger want de rood-groene halmen behouden hun kleur.


Dit decoratieve siergras is een aanrader voor iedereen die zijn tuin met verschillende grassoorten wil inrichten.

De bloedrode kleur van de bladeren stelen de show tijdens de zomer. In het najaar krijgt het blad een mooie najaarsverkleuring. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels.


Graaf een ruim plantgat en maak de grond goed los. Verbeter zware tuingrond door er scherp zand door te mengen. De bovenkant van de kluit moet net iets onder het grondniveau komen.


Staat bij voorkeur in voedselrijke grond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts