donderdag 23 april 2015

Amaryllis afsnijden

Bestel A-kwaliteit amaryllissen bij Bakker. We hebben 1 groei- en bloeigarantie. Geurende rozen of toch haagrozen? The best flower bulbs from Holland! Easy online ordering and fast delivery.

We offer our customers high quality flower bulbs for competitive prices. De amaryllis zal nu weer verder gaan met groeien en gaan bloeien. Ook als u alles goed heeft gedaan om de amaryllis over te houden komt het toch wel eens voor dat een amaryllis toch niet bloeit. In dat geval zijn de omstandigheden niet gunstig genoeg geweest voor de amaryllis om een bloem aan te leggen. De Amaryllis , officieel dus Hippeastrum, is zeer populair als woonplant.


Deze sierlijke plant wordt vooral veel gekocht rond de feestdagen. De meest bekende feestdagen waarop de Amaryllis wordt gekocht zijn de Kerstdagen, Valentijnsdag en met Pasen. Na tot weken (afhankelijk van de temperatuur) bloeit de amaryllis weer.

Optie 2: Uw amaryllis bol wordt in ander (grotere) pot geplant. De plant komt uit Zuid-Amerika. Amaryllis (Hippeastrum) - Amaryllidaceae Klik op de bloemen om ze nader te bekijken. Ik heb jaar geleden een jaar gewerkt bij “Amazon Amaryllis ” te Vierpolders, waar ze als snijbloem gekweekt worden.


Op dit mooie bedrijf van Maarten Zonneveld heb ik veel geleerd. Ik wens iedereen veel plezier met zijn Hippeastrum! De kelken gaan vanzelf open.


Maak een kerfje in de steel boven het waterniveau zodat de lucht eruit kan. Hangt een bloem slap, hang die dan een nachtje ondersteboven en giet de steel vol water. Ook kunt u uw amaryllis planten in een vaas of glazen pot, zonder grond. U heeft daarvoor wel een geschikte glazen vaas nodig, die de amaryllisbol goed vast zet terwijl de wortels in het water hangen. Een Amaryllis kan twee maal per jaar bloeien.


BULBi biedt topkwaliteit Amaryllis voor scherpe prijzen! Direct uit voorraad leverbaar. Dit is een instructie over hoe je je bloemen schuin af snijdt. HOW TO CARE AND REBLOOM AN AMARYLLIS - Duration:.


Mocht de amaryllis toch breken dan kunt u de bloem afsnijden en in een schaal met een beetje water leggen, zeker zo mooi en decoratief!

Amaryllis – de officiële naam is Hippeastrum – komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika. Het meest bekend zijn de grootbloemige types in de kleuren roo roze, zalm, oranje en wit. Maar door verschillende kruisingen zijn er nu ook dubbel bloemige amaryllis en klein bloemige amaryllis. Linda,De bloemknoppen verwijderen, de bladeren aan de bol laten, matig water geven en als hij op een iets warmere lichte plaats staat af en toe plantenvoeding toedienen, dit herhaal je gans de zomer tot in sept, dan geen water meer geven, de bladeren laten verwelken,daarna de bladeren afsnijden tot tegen de bol, de bol dan op een frisse mag.


Het vragen aan je bloemist of hij of zij het schuin wilt afsnijden. Dat gaan ze niet doen, het heeft simpelweg geen zin als je het niet direct op het water zet. Dus NEE ga je altijd te horen krijgen, of je moet het in het water kunnen vervoeren #128521; Ook al ben je zo thuis, nog geen min… de schuin afgesneden steel zit alweer. Voor al die vragen is er uiteraard internet. Genoeg kwekers die mij tips willen geven voor het overhouden van een Amaryllis.


Het stappenplan is als volgt: Na de bloei de steel tot enkele centimeters boven de bol afsnijden. Deze steel vraagt namelijk teveel energie. De bladeren moeten blijven zitten. Kan zowel veel licht als schaduw verdragen.


De grond moet vochtig gehouden worden, bijmesten is niet noodzakelijk. Na de laatste bloemen, moet u de stelen verwijderen. Na maanden het blad afsnijden en de bol uit de pot halen. De bol in de pot laten en water geven. Je kunt zomaar zin in de feestdagen hebben, zonder meteen helemaal voor kerst te willen gaan.


Kies dan eens voor een kerst soft launch, met de Amaryllis. De zeer stijlvolle en sensuele Amaryllis is verkrijgbaar in vele variëteiten en rijke aardse kleuren bijSTOX. De grote kracht van deze mooie woonplant is haar gedaanteverwisseling.


De dagen worden korter en kouder, maar de bomen sieren het landschap met zachte hun herfstkleuren. Het herfstgevoel zit er al volop in en bij een wandeling door het. De wetenschappelijke naam voor Amaryllis is Hippeastrum.


Over de naam wordt door wetenschappers al eeuwen gekibbel omdat er ook een Zuid-Afrikaanse Amaryllis is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts