dinsdag 14 april 2015

Phlox snoeien

Knip na de bloei eind juni de uitgebloeide bloemstengels met ongeveer een derde terug voor een blijvende, dichte begroeiing. Als de kruipende scheuten aan de randen te lang zijn geworden, kunnen ook deze na de bloei wat ingekort worden. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen.


Dan blijven ze lager en bossiger en bloeien ze wat later. Je kunt ook een deel van alle stengels afknippen en een deel ongemoeid laten. Voordeel is ook dat de planten wat steviger blijven. Wat voor een bloemen heeft de Floks?


Deze doet het erg goed in een zonnige border, waar hij met zijn opvallende kleuren en rijke bloei kan schitteren. De planten ontwikkelen alleen op zonnige en warme standplaatsen veel nieuwe bloemen. Plant jonge phlox zodra de grond weer bewerkt kan worden.


Phlox snoeien

Phlox kunt u gemakkelijk vermeerderen. Oudere planten kunt u opgraven en door deling vermeerderen. Snij de wortels met een spade door en plant de afzonderlijke delen direct weer in. Verdeel rond alle phloxen een laag compost. Geef bij droogte royaal water, vooral als de grond snel uitdroogt.


Als je de plant jaarlijks goed bemest, wordt je beloond met een langdurige en overvloedige bloei. Met stervormige bloemen in verschillende kleuren, afhankelijk van de soort. Deze kruipende phloxen bloeien vanaf april tot juni met 1-1. Kruipende phlox groeien in een hoog tempo uit. Deel een pol in twee of meer stukken en plant de afzonderlijke delen direct.


Zoals ik op mijn vorige tuinlog al schreef heb ik gevraagd hoe je phloxen kunt stekken. Doorlatende gron die voedselrijk moet zijn en het liefst ook wat kalk moet bevatten, zorgt voor een goede en gezonde groei van phlox. De plant is een goede bloeiende bodembedekker, maar kan in bijvoorbeeld een hanging-basket ook als hangplant worden gebruikt.


Alleen voor jouw eigen tuinplanten ontvang je een persoonlijk snoei - en onderhoudsadvies. Je krijgt vanzelf een e-mail wanneer jouw tuinplanten onderhoud nodig hebben. In elke e-mail die je ontvangt, geven we aan welk type onderhoud jouw planten nodig hebben ( snoeibeurt, bemesting, extra water of winterbescherming). Je hebt laagblijvende , bijna bodembedekkende soorten Phloxen , ideale rotsplantjes en je hebt de gekende hoogopgaande vlambloemen die tal van borders verrijken. Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoe u deze tuinplant na het kopen moet planten, verzorgen en snoeien.


Phlox snoeien

Iedereen kan tuinieren maar soms heeft u wat extra informatie nodig. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en kleuren. De bloemen verschijnen in juli - september. De bladeren zijn groen en lancetvormig. Ook heb ik het gevoel dat de plant niet volledig tot zijn recht komt.


Als je je phloxen nu tot de helft terugsnoeit, groeien de planten steviger uit en bloeien rijker. Nog beter is het om niet de hele pol terug te snoeien , maar slechts een deel tot de helft terug te snoeien. Op die manier zullen de phloxen maandenlang onafgebroken doorbloeien. Wanneer mag of moet ik snoeien ”, is een van de meest gestelde vragen over de tuin. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend.


De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar. Deze verschillende uitleg over snoeitijden zorgt voor veel verwarring. Toch is het allemaal niet zo moeilijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts