woensdag 1 april 2015

Plantin moretus

Welkom bij de Plantin ICT winkel. Geschiedenis van het gebouw. Het pand met de drukkerij is gelegen aan de Vrijdagmarkt in Antwerpen. In de zestiende eeuw bevond zich hier de boekdrukkerij Plantijn, die door Christoffel Plantijn werd gesticht.


Je bereikt het museum erg gemakkelijk, zeker met het openbaar vervoer of per fiets.

Verken het huis, de tuin en de. Officiële website van de stad Antwerpen met online dienstverlening (e-loket en afspraken maken), praktische informatie (contactgegevens en openingsuren), nieuws op. Het is een pareltje, de eeuwenlange geschiedenis van het boek en de drukkunst komt hier tot leven.


Moretus is een Zuid-Nederlandse adellijke familie. Je vindt hier de oudste drukpersen ter werel tienduizenden boeken én een prachtige kunstcollectie. Het gebouwencomplex ligt in Antwerpen, in de 16e eeuw een metropool en de belangrijkste stad in de ontwikkeling van de Europese typografie. Gielissen heeft alle museale interieurelementen geleverd en geplaatst.


De beste musea in Antwerpen, België.

Ben je op zoek naar een sportschool? Vergelijk dan accommodaties in België. Hier vind je alle overnachtingsmogelijkheden in Antwerpen. De winkel behoort tot de categorie Zwembaden. Verder is het Stedelijk Prentenkabinet, dat over een rijke collectie tekeningen en grafiek beschikt, in het museum ondergebracht.


Christophe’s daughters were described as learned in reading and writing, especially Greek and Latin. Wat nog eens bewijst wat ik altijd beweer: Antwerpen is de interessantste randgemeente van Turnhout! This is where the age-long history of the book, printing and entrepreneurship really comes to life. It is home to the oldest printing presses in the world.


Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen. Zorgvuldige omgang met de meestal fragiele originelen en het bekomen van een zuivere behoudskwaliteit zijn van het allergrootste belang. Herinrichting Plantin en Moretuslei. Vandaag is de Plantin en Moretuslei in Antwerpen een belangrijke invalsweg voor fietsers en automobilisten. Dit in overleg met het museum, vrijwillig, onbezoldigd en in wederzijds vertrouwen.


Dit museum in Antwerpen is de enige bewaarde drukkerij-uitgeverij uit de renaissance en barok. In het woonhuis bewonder je wandtapijten en schilderijen van onder meer.

In onze slipstreavier springerige meisjes die zo meteen het geheim van de boekdrukkunst gaan ontrafelen. En een moord voorkomen, dat ook. Dwaal rond door het historische huis van een vooraanstaande familie en een prachtige bibliotheek, bewonder de kunstcollectie en een uitzonderlijk bedrijfs- en familiearchief.


Ook is er een bijzondere binnentuin en een prentenkabinet. A very beautiful museum that plunges us into. Lees meer over het Plantin -Moretusmuseum en het Prentenkabinet in Antwerpen, gevestigd op de Vrijdagmarkt. Zeker tijdens de Dag van de Wetenschap! Kom alles te weten over oude Bruegelprenten, houtclichés en het ontstaan van de kaart.


Jouw toekomst begint bij AP, een hogeschool in hartje Antwerpen met een groot en gevarieerd aanbod van opleidingen. AP is meer dan een onderwijsinstelling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts